11.07.2007. / 10:13

Autor: Martina Zeković

MVPEI

Razminiranje novi hrvatski izvozni proizvod

Ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović najavila je projekt kojim će razminiranje postati hrvatski izvozni proizvod.

"Taj projekt potvrđuje sve naglašeniju ulogu hrvatske gospodarske diplomacije koja, između ostalog, ima za zadaću potaknuti nove oblike suradnje s hrvatskim gospodarstvenicima, s ciljem jačanja izvoza na strana tržišta", ministrica Grabar-Kitarović na tematskome savjetovanju o razminiranju koje se u utorak održalo u Zagrebu i Sisku, u organizaciji MVPEI-ja i Hrvatskoga centra za razminiranje.

Pomoćnica ministrice za međunarodnu gospodarsku suradnju Andrea Gustović-Ercegovac, kazala je kako je Hrvatska jedna od 15 minama najonečišćenijih zemalja, a uspješno je razvila vlastita znanja i iskustva u razminiranju i postigla visoku razinu organizacijskih mogućnosti, tehničkih, tehnoloških i kadrovskih dostignuća koje je spremna ponuditi kao vrhunski izvozni proizvod na međunarodno tržište.

Na savjetovanje su pozvani hrvatski veleposlanici u zemljama koje su onečišćene minama, kao što su Bosna i Hercegovina, Cipar i Turska, u koje bi se mogle izvoziti proizvodi i usluge u području razminiranja.

"Hrvatska može izvoziti usluge fizičkog razminiranja, opremu, know-how u poslovima razminiranja i rehabilitaciju žrtava mina", izjavila je Andrea Gustović-Ercegovac.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika