18.07.2007. / 10:25

Autor: Martina Zeković

ZAGREB

Suđenje Asimu Kurjaku odgođeno za jesen

Početak suđenja Asimu Kurjaku i još troje liječnika koje se tereti za nezakonito presađivanje jajnih stanica, odgođeno je zbog bolesti drugooptužene Biserke Funduk Kurjak. Prema medicinskoj dokumentaciji koju je sudu priložio odvjetnik drugooptužene Čedo Prodanović, ona nije u stanju pristupiti suđenju zbog ginekoloških problema.

Suđenje je odgođeno za 3. listopada kada bi se osumnjičeni trebali očitovati osjećaju li se krivima.

Na Općinskom sudu u Zagrebu danas je trebalo započeti suđenje liječniku Asimu Kurjaku, njegovoj supruzi i još dvoje liječnika zbog krađe jajnih stanica i nedopuštenog presađivanja.

Oni su osumnjičeni da su kazneno djelo počinili od 2000. do 2002. u prostorijama jedne poliklinike za ginekologiju, internu medicinu i citološku dijagnostiku u Zagrebu.

Kurjak, doktorica Biserka Funduk Kurjak, doktorica Sanja Kupešić i embriolog Ernest Suchanek su organizirano od žena koje su u toj poliklinici se liječile od neplodnosti, uzimali embrije, i njima oplodili druge žene, uz novčanu naknadu, navodi se u optužnici.

Na taj način došlo je do trudnoće kod jedne pacijentice i poroda jednog djeteta, jedna trudnoća je dovršena spontanim pobačajem, a u odnosu na ostale embriotransfere do trudnoće nije došlo.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika