18.07.2007. / 09:29

Autor: Martina Zeković

UMJETNOST

Severinin akt vrijedan više od 27.000 eura

Sarajevski slikar Adin Hebib u osam je mjeseci umjetničkog rada na tri ulja na platnu i dvadesetak skica i crteža napravio Severinin akt pod nazivom "Severina frend".

Ideja o aktu nastala je u vrijeme snimanja filma "Duhovi Sarajeva" u kome je glumila i Severina. "Gledajući kadrove iz filma u mom atelijeru u kojima jedan model pozira, ja sam glumcima Davoru Janjiću i Enisu Bešlagiću objašnjavao kakvi sve oblici ženskih grudi postoje, jer se film bavi i plastičnom kirurgijom. Priča je otišla do pitanja koliko sam aktova naslikao i nastala je ideja da napravim Severinin akt", kazao je Hebib.

Hebib će jedan rad darovati “prijateljici Severini”, drugi će zadržati u privatnoj zbirci, a treći će biti predstavljen na otvaranju njegova atelijea 19. kolovoza u Sarajevu.

Veliki broj ljudi već se počeo raspitivati za cijenu djela, pa čak i skica jer privatni kolekcionari žele u svom vlasništvu imati golu Severinu.

"Prepoznajući ih po naglasku i brojevima telefona, zaključio sam kako me je velik broj zainteresiranih zvao iz Hercegovine. Na internet aukciji cijena slike prešla je 27.000 eura, a do otvaranja izložbe ona će sigurno biti i mnogo viša", kazao je Hebib.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika