20.07.2007. / 12:01

Autor: Marko Biočina

Postavljen kamen temeljac Arene Zagreb

Premijer Ivo Sanader, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i hrvatski rukometaši Ivano Balić i Vlado Šola prisustvovali su danas polaganju temeljnog kamena Arene Zagreb u kojoj će se za 15 mjeseci održati Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. Ta višenamjenska dvorana za 15.200 posjetitelja u zagrebačkom Laništu, vrijedna 87 milijuna eura, koju gradi konzorcij Ingra i TriGranit, bit će dovršena za 15 mjeseci.

"Arena Zagreb bit će ures grada", rekao je premijer Sander dok je Bandić kazao da će biti sretan gledajući kako napreduje gradnja Arene. Balić se nada da će dvorana biti sagrađena na vrijeme.

Voditelj tima arhitekata Alan Leo Pleština iz tvrtke UPI-2M po čijem će se projektu graditi Arena Zagreb kazao je da će Arena Zagreb zadovoljavati uvjete za rukomet, mali nogomet, odbojku, stolni tenis, badminton, hrvanje, gimnastiku, boks, tenis i košarku, a dvorana će, pomicanjem teleskopskih tribina, imati i atletsku stazu. Predviđena je i mogućnost pregrađivanja dvorane paravanima koji će se spuštati s krova Arene, pa će se istodobno moći održavati razna događanja. Arena će imati popratne ugostiteljske i poslovno-komercijalne sadržaje te malu dvoranu za treninge sportaša.

Parkirališno-garažni prostor moći će primiti 926 automobila, a 38 mjesta bit će rezervirano za autobuse, rekao je Pleština i dodao da će prometnoj protočnosti doprinijeti denivelirano raskrižje na Laništu i proširenje ulice Remetinečki gaj.

Fotogalerija

  • Ivano Balić
  • Ivo Sanader i Milan Bandić potpisuju Ugovor o gradnji Arene
  • Na ovom će mjestu za 15 mjeseci biti moderna multifunkcionalna dvorana za 15 tisuća ljudi
  • Marina Matulović Dropulić, Damir Polančec i Željko Kavran
  • Ivano Balić i Vlado Šola
  • Ivo Sanader
  • Direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i Igor Oppenhaim iz Ingre
  • Milan Bandić

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika