22.07.2007. / 14:30

Autor: Marijana Zrinjski

ZNANSTVENI PROJEKT

Dr. Kurjak ogorčen odlukom Ministarstva

Prof dr. Asim Kurjak danas je komentirao odluku Ministarstva zdravstva, obrazovanja i športa da do daljnjeg zaustavi financiranje njegovog znanstvenog projekta kao i ostale oblike potpore budući da je spomenuti doktor kršio etična načela objavljujući plagijate kao svoja vlastita znanstvena djela.

U priopćenju dr. Kurjaka stoji kako je jučer objavljena obustava financiranja projekta "4D ultrazvučni parametri ponašanja u normalnom i poremećenom razvoju fetusa" zbog sumnje u počinjeni plagijat u osnovi je pogrešna, jer se ugovor o financiranju projekta, može raskinuti jedino pisanim putem, uz odgovarajuće i pravno utemeljeno obrazloženje.

"Dođe li do toga mi ćemo se žaliti između ostaloga i zato što je projekt odobren temeljem strogih znanstvenih recenzija i uvršten u znanstveno istraživački program koji vodi akademik Ivica Kostović, kao i zbog toga što je riječ o nikada dokazanim sumnjama o kojima drugačije sude ugledne domaće i strane stručne i znanstvene udruge", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Najviše cijene motornih benzina od ponoći će biti niže od 13 do 15 lipa po litri, a dizelska će goriva pojeftiniti od 15 do 18 lipa, pokazuju podaci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika