23.07.2007. / 15:22

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREBAČKI ŽUPANIJSKI SUD

Nastavlja se Maestro, saslušane dvije dužnosnice Zadarske županije

Istražni sudac Boris Ivančić ispitao je ravnateljicu županijskog Zavoda za prostorno planiranje Nives Kozulić i pročelnicu Upravnog odjela za razvitak i infrastrukturu Zadarske županije Nevenku Marinović

Na zagrebačkom Županijskom sudu, saslušanjem dviju dužnosnica Zadarske županije nastavljena je istraga protiv osmero osumnjičenih za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP), uhićenih u akciji "Maestro".

Istražni sudac Boris Ivančić ispitao je ravnateljicu županijskog Zavoda za prostorno planiranje Nives Kozulić i pročelnicu Upravnog odjela za razvitak i infrastrukturu Zadarske županije Nevenku Marinović. Osim navedenih trebala je svjedočiti i zaposlenica HFP-a Amalija Jurjević kojoj poziv za saslušanje nije uručen, pa se na sudu nije ni pojavila.

Svjedokinje su kao i na proteklim istražnim ročištima ispitivane uglavnom o malverzacijama s atraktivnom državnom zemljom, što je jedna od stvari za koje se osumnjičeni terete. No, detalji njihova iskazan na sudu se nisu mogli doznati jer je istraga proglašena tajnom.

Istražni sudac još uvijek od USKOK-a nije dobio zahtjev za proširenjem istrage, za kojega je prošli tjedan izjavio kako ga očekuje.

USKOK bi osim proširenja istrage trebao predložiti i saslušanja novih svjedoka u istrazi protiv grupe osumnjičene za primanje i davanje mita, odavanje službene tajne, udruživanje za počinjene kaznenog djela i pomaganje u primanju mita.

Sudac bi nakon USKOK-ovog zahtjeva, kako se neslužbeno doznaje, trebao saslušati i tajnika HFP-a Grgu Ivezića.

Istraga se vodi protiv trojice potpredsjednika HFP-a Josipa Matanovića, Roberta Peše i Ivana Gotovca, voditelja Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, odvjetnice iz Buja Asje Piplović i njezinog suradnika Mladena Jandričeka, zagrebačkog odvjetnika Jurja Parazajdera te poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića, jedinog koji je nedostupan, zbog čega je za njim raspisana tjeralica.

Od sredine lipnja ostalih sedmero osumnjičenih je u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika