24.07.2007. / 13:18

Autor: Marijana Zrinjski

OSIJEK

Vesna Škare Ožbolt optužila Vladu za sušu

Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare-Ožbolt pozvala je danas u Osijeku Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva da, zbog šteta od suše, proglasi elementarnu nepogodu za cijelu Hrvatsku.

Za sadašnje stanje Vesna Škare Ožbolt okrivila je Ministarstvo i Vladu jer u zadnje četiri godine nije izgradila sustav navodnjavanja. "Hrvatska nije upozorila svoje poljoprivrednike da slijedi ozbiljna suša, nestašica hrane na svjetskom tržištu te njeno poskupljenje za oko 30 posto", rekla je na predsjednica DC- a te iskoristila priliku da istakne kako je DC još potkraj travnja upozoravao na nadolazeću sušu i najave poskupljenja poljoprivrednih proizvoda na svjetskim burzama te pozvao resorno Ministarstvo da osnuje krizni stožer i napravi kratkoročni sustav navodnjavanja, pomoću vodenih pumpi, radi ublažavanja šteta od suše.

Vezane vijesti

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Najviše cijene motornih benzina od ponoći će biti niže od 13 do 15 lipa po litri, a dizelska će goriva pojeftiniti od 15 do 18 lipa, pokazuju podaci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika