24.07.2007. / 20:01

Autor: Martina Zeković

KUTINA

Zapalio automobil i prijeti zapaljenjem svoje obitelji

Bivši hrvatski branitelj Ramiz Jakupović jutros je u alkoholiziranom stanju zapalio svoj automobil, a zatim se zatvorio u kuću s troje djece i trudnom suprugom, prijetio samozapaljenjem i zapaljenjem ostatka svoje obitelji.

U obiteljskoj kući u ulici Vladimira Nazora 76 u Kutini drama i dalje traje. Jakupović je u svjesnom stanju te povremeno razgovara s policijom.

Stanje njegove supruge Mirele i njegovih troje djece u dobi od pet, četiri i dvije godine, nije poznato jer se samo on pojavljuje na prozoru obiteljske kuće.

Pretpostavlja se da je Jakupović benzinom polio unutrašnjost kuće.

Jakupović, koji ima status bosanskog državljanina sa stalnim boravkom u Hrvatskoj, zahtjeva da mu se izda hrvatsko državljanstvo te da mu se odobri status vojnog invalida.

Jakupović ima status sudionika Domovinskog rata i hrvatskog branitelja, ali ne i status hrvatskoga ratnog vojnog invalida. Kao pripadnik 125. kutinske brigade ranjen, no, zahtjev mu je navodno odbijen jer je ustanovljeno da rane nisu zadobivene u ratu.

Jakupović je u lipnju 2003. podnio zahtjev za upis u hrvatsko državljanstvo, a u travnju 2004. dobio je jamstvo MUP-a da će mu biti odobren zahtjev. U zakonskom roku od dvije godine trebao je dobiti otpust iz državljanstva Bosne i Hercegovine, ali Jakupović u zadanom roku nije dostavio potrebno, te mu je srpnju 2006. zahtjev odbijen.

Vezane vijesti

Želite bebu? Jedite ribu!

Želite bebu? Jedite ribu!

Da je kvaliteta spermija kod muškaraca koji jedu puno zasićenih masnoća znatno manja od pripadnika jačeg spola koji, primjerice često konzumiraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika