Objavljeno u Nacionalu br. 611, 2007-07-30

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

'Osiguravat ćemo korisnike kredita'

Cardif osiguranje, tvrtka u vlasništvu BNP Paribasa, nova je osiguravajuća kuća u Hrvatskoj

ANA IVANČIĆ, predsjednica uprave Cardif osiguranjaANA IVANČIĆ, predsjednica uprave Cardif osiguranjaCardif osiguranje, društvo u vlasništvu jedne od najvećih financijskih grupacija na svijetu - francuskog BNP Paribasa, počelo je poslovati i u Hrvatskoj. Djelovat će na području neživotnog osiguranja a prvi proizvod koji će ponuditi bit će osiguranje sposobnosti vraćanja kredita koje trenutno ne postoji na hrvatskom tržištu. “Osiguranje koje ćemo ponuditi razlikuje se od klasičnih osiguranja kredita po tome što je kod nas osiguranik fizička osoba odnosno korisnik kredita a ne financijska institucija kao kreditor”, napominje Ana Ivančić, predsjednica uprave Cardif osiguranja. Kako Cardif osiguranje posluje kao bankoosiguranje i nema svoju vlastitu prodajnu mrežu, prodaja novog proizvoda, koja počinje početkom rujna, odvijat će se preko banke s kojom Cardif osiguranje namjerava zaključiti jednogodišnji ekskluzivni ugovor.

“Planiramo proširiti suradnju i na druge banke i financijske institucije, a kako su proizvodi koje nudimo inovativni i drugačiji od onih koji se trenutačno nude u Hrvatskoj, mislimo da će biti dobro prihvaćeni”, smatra Ana Ivančić. Predsjednica uprave kaže kako je odluku o poslovanju Cardif osiguranja u Hrvatskoj donio dioničar društva - BNP Paribas Assurance. “Cardif kao globalna grupacija u osiguranju radi s bankama i ostalim financijskim institucijama na regionalnoj i globalnoj razini, tako da je upravo prisutnost takvih partnera prvi kriterij za procjenu potencijala određenog tržišta. Sukladno tome donesena je i odluka o ulasku na hrvatsko tržište, posebno zbog toga što ovi proizvodi kod nas još nisu ponuđeni. U svakom slučaju, svoju poziciju kao novog osiguravajućeg društva vidimo kao komplementarnu, a ne konkurentnu postojećim osiguravajućim društvima. Zbog toga su naši planovi u poslovnom i financijskom smislu dosta ambiciozni”, ističe Ana Ivančić.

Cardif je osiguravajuća kuća u vlasništvu BNP Paribas Assurance, koji posluje u 37 zemalja svijeta i čija je ukupna bruto premija 2006. iznosila 15,6 milijardi eura. BNP Paribas Assurance četvrti je po veličini na svijetu u području životnog osiguranja i svjetski lider u proizvodima osiguranja kredita. BNP Paribas Assurance je osigurateljni dio Grupacije BNP Paribas, koja na taj način prvi put ulazi na hrvatsko tržište. Tako će BNP Paribas ispitati hrvatsko tržište i za ostale financijske usluge koje nudi na nivou grupe.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika