24.07.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

ZAGREB

ZAPOČELO SVJEDOČENJE GENERALA LUKE DŽANKA

ZAPOČELO SVJEDOČENJE GENERALA LUKE DŽANKA

Luka Džanko, umirovljeni general Hrvatske vojske, započeo je u četvrtak svjedočenje u svojstvu osumnjičenika u zagrebačkom sjedištu Međunarodnoga suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY). Džanka se tereti za kršenje humanitarnog prava, a razgovor sa haaškim istražiteljima predviđen je za četvrtak i petak. Očekuje se da će se razgovor voditi o događajima na južnom bojištu, gdje je bio jedan od zapovjednika tijekom 1991. i 1992. godine. Džanko je sudjelovao i u akciji Maslenica, u “Bljesku” je zapovjedao Zbornim područjem Bjelovar, a njegove postrojbe oslobodile su Okučane. U “Oluji” je zapovijedao operativnim pravcem Hrvatska Kostajnica u sektoru Sjever.
Džankov odvjetnik Nenad Boban izrazio je u utorak zabrinutost jer od MORH-a još nije dobio dokumente potrebne za svjedočenje, zatražene prije petnaestak dana. Boban je naglasio da, ukoliko bi dokumenti i pristigli u posljednji čas, ne bi bili od velike koristi, jer bi ostalo premalo vremena za pripremanje obrane. Vladin Ured za odnose s javnošću potvrdio je u utorak u priopćenju da traženi dokumenti dosad nisu pronađeni.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika