05.08.2007. / 12:19

Autor: Marijana Zrinjski

IRAN

Iran ipak neće usporiti nuklearni program

«Iran neće prekinuti svoj nuklearni program i neće usporiti nuklearne aktivnosti koje zabrinjavaju zapad», rekao je danas glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova, Mohammad Ali Hosseini čime je demantirao diplomate u Beču koji su izjavili da je iranski nuklearni program usporen, te da je Teheran daleko od toga da u pogonu ima tri tisuće centrifuga što je planirao ostvariti do kraja srpnja.

Iran je ovo proljeće instalirao oko dvije tisuće centrifuga i objavio da je postigao "industrijske kapacitete", unatoč tomu što, kako tvrde analitičari, nije riješio sve probleme u malom, eksperimentalnom postrojenju za obogaćivanje urana. Hosseini je zanijekao izvješća nekih europskih medija po kojima bi Iran mogao pristati na suspenziju svog nuklearnog programa. "Ta izvješća su netočna i suspenzija obogaćivanja urana nije prihvatljiva. To je posve isključeno", rekao je.

Teheran je inače ovoga mjeseca obnovio suradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju kako mu UN ne bi uveo treći paket sankcija.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika