08.08.2007. / 13:07

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Priveden svodnik i dvije prostitutke

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su svodnici od početka ove godine uporabom sile i prijetnje u svrhu pribavljana protupravne imovinske koristi, navodili i prisiljavali Jadranku H. (34) i Arijanu S. (25), da u hotelima i motelima na području grada Zagreba kao i na lokacijama u Karlovcu, Samoboru, Ivanić Gradu te Hrvatskom zagorju pružaju seksualne usluge

Protiv dvojice muškaraca Željka I. (36) i Željka Z. (32) policija je podigla kaznene prijave zbog podvođenja, priopćeno je u PU zagrebačkoj. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su svodnici od početka ove godine uporabom sile i prijetnje u svrhu pribavljana protupravne imovinske koristi, navodili i prisiljavali Jadranku H. (34) i Arijanu S. (25), da u hotelima i motelima na području grada Zagreba kao i na lokacijama u Karlovcu, Samoboru, Ivanić Gradu te Hrvatskom zagorju pružaju seksualne usluge. Cijene usluga bile su različite, a najveća cijena usluge je bila oko 1.000 kuna.

Svodnici su redovito objavljivali oglase te su tako dolazili do klijentele. Najčešće lokacije bili su hoteli Antunović, Laguna, Zagreb i Dubrovnik. Zarađeni novac dijelili su na jednake dijelove.

Djevojke su svodnike prijavile nakon što se Željko I. Prema njima počeo nasilno ponašati, te ih je fizički i psihički zlostavljao.

Nakon dovršene kriminalističke obrade Željko I. je uz posebno izvješće doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok je drugi osumnjičeni još uvijek nedostupan, te se za njim traga.

Djevojke su nakon provedene prekršajne obrade dovedene na Prekršajni sud u Zagrebu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika