28.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

IRAK

NOVI NAPAD NA AMERIČKU VOJSKU U IRAKU

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA SADDAMOM HUSSEINOM


Dva su američka vojnika u ponedjeljak teško ranjena u bombaškom napadu u središtu Bagdada, samo par sati nakon što je zapovjednik američkih kopnenih snaga rekao kako je Irak postao magnet za strane teroriste koji na meti imaju američku vojsku, javlja Reuters.
Svjedoci događaja i Reutersovi novinari tvrde kako je napad izveden u sred dana te da su američki vojnici očito bili mrtvi jer im nije pružana nikakva liječnička pomoć. No, američki časnik na mjestu događaja odbio je potvrditi tu informaciju. U Washingtonu se nadaju kako će napadi u kojima je od 1. svibnja 49 njihovih vojnika smrtno stradalo prestati kada bivši svrgnuti predsjednik Saddam Hussein bude uhićen ili ubijen. Prošli su utorak u potrazi za Saddamom ubijeni njegovi sinovi Uday i Qusay u Mosulu. U nedjelju je američka vojska, prema dojavi, upala u vilu u Mansuru, gradu u blizini Bagdada te je prilikom toga ubila 5 osoba, dok ih je najmanje 8 ranila. Svi ranjeni i poginuli nalazili su se u dva vozila koje su prolazilo u blizini kuće. Vlasnik kuće i plemenski vođa Rabeeah Amin izjavio je kako je vojska naprasno ušla i devastirala mu vilu na bazi dojave da se Saddam nalazi kod njega kao gost. Na to je dodao kako bivšeg predsjednika nije vidio mjesecima i kako ne zna ništa o njegovom mjestu prebivališta.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika