13.08.2007. / 11:59

Autor: Martina Čizmić

NEZAKONITE RADNJE

Državno odvjetništvo potvrdilo istražni zahtjev protiv Zdenke Ninić

Državno je odvjetništvo potvrdilo da je USKOK podnio zagrebačkom Županijskom sudu istražni zahtjev protiv pomoćnice u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zdenke Ninić.

Podsjetimo ona je omogućila ocu dvije maloljetne kćeri da proda stan koji je bio u njihovom vlasništvu. Uz Zdenku Ninić, USKOK traži istragu i protiv oca maloljetnica, 55-godišnjeg T. P. zbog sumnje da ju je potaknuo na zlouporabu ovlasti.

Kako smo već pisali, pomoćnicu ministrice Kosor tereti se da je u prosincu 1999. u Zagrebu, kada je radila kao pravnica na poslovima starateljstva u Centru za socijalnu skrb po nagovoru oca kćeri postupila nezakonito. Donijela je rješenje kojim mu je omogućila prodaju tog stana, iako je on bio u njihovom vlasništvu. Maloljetnice su vlasništvo nad stanom stekle nakon što su polovicu naslijedile od pokojne majke, a preostali dio im je 1995. darovao otac. No, otac je nakon toga stan opteretio hipotekom i tako ugrozio njihove interese.

Osumnjičena Zdenka Ninić odobrila mu je raskid ugovora o darovanju i omogućila sklapanje ugovora o prodaji stana, a nije maloljetnicama postavila skrbnika za poseban slučaj, koji bi se brinuo za njihove ugrožene interese. Njihov otac je prodajom stana sebi pribavio nepripadnu korist od 185.000 njemačkih maraka na štetu svojih kćeri.

Slučaj je otkriven početkom 2007. kada je baka djevojčica saznala da je njihov otac još 2000. prodao stan. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti izjavila je da je od Vlade zatražila smjenu svoje pomoćnice čim je saznala da je protiv nje podnesen istražni zahtijev.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika