14.08.2007. / 16:20

Autor: Marijana Zrinjski

AFGANINSTAN

Ahmadinedžad: "Iran ne opskrbljuje afganistanske talibane"

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad danas je u jednodnevnu posjetu Afganistanu odbacio američke optužbe da njegova zemlja oružjem opskrbljuje afganistanske talibane.

Kazao je da Iran podupire afganistansku vladu svim silama, te da je nestabilna situacija u regiji loša i za Iran. "Iranu je najbolji prijatelj zemlja koja je moćna, razvijena i sigurna», rekao je Ahmadinedžad u Kabulu, gdje će s predsjednikom Hamidom Karzaijem razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima. Dužnosnici u Teheranu i Kabulu smatraju kako Ahmadinedžad u Afganistanu želi ojačati postojeće veze između dviju susjednih zemalja dok promatrači misle kako je glavni cilj posjeta neutraliziranje američke i britanske optužbe o opskrbi talibana oružjem.

Nakon Afganistana iranski predsjednik turneju nastavlja posjetom naftom bogatom Turkmenistanu, a onda ide u Kirgistan gdje će sudjelovati na sastanku Šangajske organizacije za suradnju.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika