16.08.2007. / 09:12

Autor: Martina Čizmić

VELIKA GOSPA

Biskupi propovjedali o društveno-političkim pitanjima

Okupljanje nekoliko stotina tisuća vjernika u marijanskim svetištima hrvatski su biskupi iskoristili kako bi istaknuli bitna društveno-političkih pitanja u svojim propovjedima. Dotakli su se totalitarnih ideologija, homoseksualnih brakova, lažnih obećanja političara, prevlasti kapitala, opasnosti koje vrebaju iz medija te neprijatelja države.

Krčki biskup Valter Župan u svojoj je propovjedi Titove komunističke zločine usporedio sa Hitlerovima. Rekao je da je komunizam urodio sa 100 milijuna mrtvih, Hitler sa 20,900.000 mrtvih, a Tito sa 1,129.000 mrtvih.

U Kamenskom kod Karlovca biskup Juraj Jezerinac je istaknuo da sotona pokušava ocrniti Crkvu i vjernike, širiti laž i mržnju, a kršćanski život proglašava nazadni i mračnim. Dotaknuo se i medija koji po njemu ne poznaju govor ljubavi nego samo mržnje, napadaju obitelj i veličaju homoseksualne brakove te žele uništiti mladost.

Splitski nadbiskup Marin Barišić u Sinju je upozorio na lažna obećanja lijevih i desnih, te rekao da ima dovoljno naznaka da se današnje vrijeme nazove posthumanim ako kapital potisne moral. Upozorio je i na pojave plavih kuverti, mita, korupcije i kamatarenja.

Gospički biskup Mile Bogović u Krasnom je rekao da u Hrvatskoj ne postoji pravi sustav vrijednosti. Neke se veliča bez razloga, a ispravan sud ne može se donijeti ako se krene od krivih polazišta, istaknuo je biskup Bogović.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika