16.08.2007. / 18:09

Autor: Marijana Zrinjski

NEZAVISNOST KOSOVA

Earhart: "NATO ne namjerava formirati državu na Kosovu"

Zapovjednik američkih snaga na Kosovu general Douglas Earhart danas je demantirao tvrdnje srpskih dužnosnika kako NATO formira državu na Kosovu. "NATO ne namjerava na Kosovu formirati državu, jer je ovdje u mirovnoj misiji", rekao je brigadni general Earhart u Gnjilanu, oko 60 kilometara istočno od Prištine. Dodao je da KFOR ima veoma dobre odnose s oružanim snagama Srbije, te naglasio kako će snage NATO-a i dalje jamčiti mir i sigurnost tijekom pregovora o statusu Kosova.

U najnovijoj kritici Zapada zbog potpore kosovskoj neovisnosti ministar unutarnjih poslova Dragan Jocić kazao je da Sjedinjene Države "moraju odustati od opasnog eksperimenta koji je započet ilegalnim i nemilosrdnim razaranjem naše zemlje". Kosovom, podsjetimo, trenutno upravljaju Ujedinjeni narodi, a nadziru ga mirovne snage od 16 tisuća vojnika koje predvodi NATO, među kojima je i 1.500 američkih vojnika.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika