21.08.2007. / 20:08

Autor: Martina Čizmić

GRANIČNO PITANJE

Slovenci pristaju na pregovore uz tri uvjeta

Slovenska državna televizija objavila je, pozivajući se na slovenske diplomate i prošlotjednu izjavu Dimitrija Rupela, da bi Slovenija bila spremna pristati da o graničnom sporu s Hrvatskom odlučuje arbitraža Međunarodnog suda pravde sa sjedištem u Den Haagu.

Prema RTV Sloveniji uvjet je da se odlučuje o cijeloj granici, morskoj i kopnenoj. Da se o tome odluči na osnovi "povijesnih okolnosti" i "načela pravičnosti", da se uvaži stanje koje je bilo na granici 25. lipnja 199. godine te da se ne uvažavaju kasniji "jednostrani koraci".

Razgovori o rješavanju otvorenih pitanja trebali bi se nastaviti krajem ovog tjedna kada će se na Bledu sastati premijeri Hrvatske i Slovenije. Kabinet premijera Janše naveo je da će taj susret biti povezan sa temom međunarodne konferencije o širenju i produbljivanju Europske unije te da će dotaknuti i bilateralna pitanja između dviju država.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika