22.08.2007. / 08:44

Autor: Marko Biočina

POSLJEDICE SUŠE

Čobanković: "Meso će poskupiti, ali to nije moja krivica"

Bivši ministar poljoprivrede Božidar Pankretić tvrdi kako Čobanković obmanjuje javnost

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković jučer je posjetio Baranju, kako bi se osobno uvjerio u stanje poljoprivrednih usjeva ogođenih katastrofalnom sušom. Ministar je ustvrdio kako je stanje baranjskog kukuruza još lošije nego u drugim sušom pogođenim područjima.

Čobanković je i neizravno potvrdio kako uskoro treba očekivati poskupljenja poljoprivrednih proizvoda, a naročito mesa. "Najviše problema očekujemo u stočarstvu jer će cijene sirovina za stočnu hranu biti visoke. Poljovprivrednike ćemo obeštetiti u određenom postotku.", rekao je Čobanković.

Upitan osjeća li se odgovornost za posljedice suše, zbog nedostatka navodnjavanja, ministar je naglasio kako se ne osjeća odgovornim, već ponosnim jer je upravo ova vlada izradila nacionalni program navodnjavanja za 11 županija, za razliku od svih prethodnih koji po tom pitanju nisu učinili ništa.

Čobankovićeve izjave je za Nacional.hr komentirao bivši ministar poljoprivrede Božidar Pankretić. "Ja ministra Čobankovića ne mogu kriviti za sušu, ali mogu za neadekvatno postupanje s njenim posljedicama mogu. Mi u HSS-u smo još davno upozorili na sušu, ali tada<se vladajuća stranka ponašala kao da je to neka naša izmišljetina, a ne stvarno stanje. Sada kad je obišao teren, i ministar se uvjerio kako su to bila ozbiljna upozorenja. A što se tiče navodnjavanja, tu mogu otvoreno reći kako je ministrova izjava obmana i laž. Projekt navodnjavanja je već odavno izrađen i pompozno predstavljen u vladi, a od onda se nije po tom pitanju učinilo apsolutno ništa. To je samo mazanje očiju javnosti.", rekao je Pankretić.

Vezane vijesti

Nisam dogovorio zatvor

Nisam dogovorio zatvor

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika