22.08.2007. / 13:02

Autor: Martina Čizmić

KĆI POGINULE TUŽI KARLOVAČKU BOLNICU

Grbačić: "Da je ostala kod nas bila bi živa"

U beogradskom listu "Danas" objavljena je priča u kojoj kći preminule Zdravke Nedeljković optužuje hrvatske liječnike da njenoj majci nisu na vrijeme dijagnosticirane ozlijede u karlovačkoj bolnici.

Zdravka Nedeljković primljena je u bolnicu nakon autobusne nesreće u kojoj su dvije osobe izgubile život. Utvrđene su joj ozlijede lijeve strane prsnog koša i ozlijeda ključne kosti. Otpuštena je iz karlovačke bolnice nakon tri dana na vlastito inzistiranje kada je kći došla po nju i odvezla ju u Niš.

Prema pisanju lista pregledana je u niškoj bolnici i otpuštena kući. No, sljedećeg dana joj je pozlilo i hitno je operirana. Umrla je nakon operacije tijekom koje je utvrđeno napuknuće slezene i perforacija čira koji su izazvali obilno krvarenje. Obdukcijom tijela utvrđen je veći broj ozlijeda kostiju, prsnog koša, ključne kosti i trbuha.

Izolda Anđelković, kći preminule, rekla je da će tužiti odgovorne u bolnici u Karlovcu jer njena majka nije odgovarajuće zbrinuta. Najavila je i tužbu protiv nadležnih u veleposlanstvu Srbije u Hrvatskoj jer nisu pružili odgovarajuću pomoć povrijeđenim srpskim državljanima. Obitelj će podnijeti tužbu i Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strassbourgu jer smatra da su povrijeđenim putnicima poslije nesreće bila ugrožena osnovna ljudska prava na život i liječenje.

U karlovačkoj bolnici nisu dobili nikakvu službenu obavijest o tužbi, ali tvrde da čvrsto stoje iza dokumentacije koju posjeduju o pacijentici. Šef kirurgije dr. Zlatko Grbačić kaže da je Zdravka Nedeljković samoinicijativno otišla iako su joj savjetovali da ostane još par dana. Ističe da je prije otpuštanja proveden zadnji pregled kojim je utvrđeno da je pacijentica u stabilnom stanju i da može podnijeti put. Kaže kako na rendgenskim slikama nije bilo nikakvih naznaka da postoji ozlijeda trbuha niti se pacijentica žalila na bolove. Napominje da je Zdravka Nedeljković puštena sa urednim dokumentima te da je ostala još par dana vjerojatno bi sada bila živa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika