25.08.2007. / 19:31

Autor: Goran Jurić

HFP

Branitelji još uvijek čekaju na dionice

Polančec je objasnio kako je do situacije došlo zbog akcije Maestro nakon koje su pravnici u Fondu možda na pogrešna način protumačili pojedine članke Zakona

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio je danas u Vrbovcu da će se na skupštini dioničara Društva "Đuro Đaković", koja se treba održati krajem mjeseca, pokušati riješiti pitanje branitelja koji su kupili dionice u naknadno odobrenom otkupu, a zbog akcije "Maestro" blokiran im je prijenos vlasništva dionica u Središnjoj depozitarnoj agenciji.

Branitelji koji su na račun Fonda uplatili preko miliju kuna zaprijetili su blokadom skupštine dioničara Društva "Đuro Đaković" te blokadom predizbornih skupova HDZ-a.

Nastojat ćemo do 31. kolovoza, dakle do skupštine Društva 'Đuro Đaković', razriješiti to pitanje i sve dvojbe o tome kakva je pravna utemeljnost da se taj projekt nastavi, izjavio je Polančec u Vrbovcu, gdje je otvorio priredbu "Kaj su jeli naši stari", a prenio Hrvatski radio.

Polančec je objasnio kako je do situacije došlo zbog akcije Maestro nakon koje su pravnici u Fondu možda na pogrešna način protumačili pojedine članke Zakona. Polančec je pozvao pravne stručnjake iz Fonda i iz Državnog odvjetništva i drugih institucija za pomoć u raščišćavanju situacije. "Ono što bude pravno utemeljeno i kako se na pravi način protumače sporni članci Zakona, tako ćemo i postupiti.", izjavio je Polančec.

Na pitanje o privatizaciji starigradskoga hotela "Alan", Polančec je novinarima rekao da je to pitanje koje moraju postaviti bivšem predsjedniku Uprave Hrvatskoga fonda za privatizaciju - Slavku Liniću. Na pitanje o privatizaciji KIM-a je ponovio da će se u desetak dana uskladiti kriteriji i raspisati novi natječaj za privatizaciju te tvrtke.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika