25.08.2007. / 19:47

Autor: Goran Jurić

HSP

Đapić: "HSP ne izdaje političke partnere, pa mu se zato ovo događa"

"Ono što se posljednjih dana događa je dno dna", rekao je Đapić i dodao da će njega možda Osijek pamtiti po spomeniku Anti Starčeviću, ali Kramarića će pamtiti "kao cinkera Branimira Glavaša"

Predsjednik HSP-a i osječki gradonačelnik Anto Đapić prokomentirao je danas u Rijeci aktualne događaje u Osijeku, gdje su gradski vijećnici HDSSB-a, uz potporu vijećnika HSLS-a, HSS-a, HNS-a i HSU-a, zatražili glasovanje o nepovjerenju gradonačelniku. Đapić je izjavio kako HSP "ne izdaje političke partnere" pa mu se zato "može dogoditi ovo što se događa u Osijeku".

Nakon prošlih lokalnih izbora osnivanje koalicije HSP-a i nezavisne liste Branimira Glavaša bilo je pitanje demokratskog ponašanja i stranačke pragmatike, rekao je Đapić, dodajući kako je HSP imao ponuda da se odnosi u Osijeku preslože, ali toj stranci to nije padalo na pamet nakon što je dogovorila koaliciju.

Đapić je naglasio kako je je HSP "podmetnuo leđa Glavašu" te da je bio principijelan i korektan partner, za razliku od HDSSB-a, koji prema njegovim riječima u posljednje vrijeme gubi potporu u Osijeku.

"Ono što se posljednjih dana događa je dno dna", rekao je Đapić i dodao da će njega možda Osijek pamtiti po spomeniku Anti Starčeviću, ali Kramarića će pamtiti "kao cinkera Branimira Glavaša". "Sada Glavaš i Kramarić zajednički traže moje razrješenje", ustvrdio je, dodajući da je to današnje političko stanje u Hrvatskoj u kojemu prevladavaju taštine.

"Glavašu želim zdravlje i pobjedu u sporu koji vodi, ali sam njime, nakon što mu je HSP dvije godine čuvao leđa, u političkome smislu razočaran", rekao je, dodajući kako mu "HSP, valjda, više nije potreban, a Kramarić, koji je izborni gubitnik, mu je dobar da bi se održao u političkom životu".

Novi predsjednik primorsko-goranskoga Županijskog vijeća HSP-a je dr. Ivan Kirin, koji će na sljedećim parlamentarnim izborima biti nositelj izborne liste HSP-a u 8. izbornoj jedinici, odlučili su danas članovi HSP-a na osnivačkome skupu Županijskog vijeća te stranke.

Zoran Milanović koji se našao u Osijeku na SDP-ovoj humanitarnoj nogometnoj utakmici za udrugu "Romsko srce" nije obznanio koji SDP-ov kandidat će biti prvi na listi u četvrtoj izbornoj jedinici već je najavio kako će o tome odlučivati Glavni odbor SDP-a u rujnu.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika