27.08.2007. / 13:07

Autor: Marko Biočina

MALI DIONIČARI OPTUŽUJU

Starčević sudjelovao i u sumnjivoj privatizaciji Primoštena

Prodaja turističkog poduzeća Primošten mađarskoj tvrtki Diamant marina 2002. godine navodno je još jedna sporna privatizacija u kojoj je sudjelovao Krešimir Starčević, tadašnji dopredsjednik Fonda za privatizaciju. Kako piše Slobodna Dalmacija, mali dioničari te hotelske tvrtke su još prije dvije godine upozoravali na nepravilnosti u privatizaciji Primoštena.

Tvrdili su kako Daimant marina uopće više nije vlasnik tog poduzeća, već kako je većinski paket dionica preuzela Hypo Alpe Adria banka na temelju založnog prava, odnosno hipotekarnog kredita koji je mađarska tvrtka podigla u Hypo banci. Prema malim dioničarima, podizanje takvog kredita je bilo protivno ugovoru s HFP-om, a cijelu transakciju preuzimanja vlasništva nad primoštenskim hotelima proveo je upravo Starčević koji je tada već postao jedan od čelnika Hypo banke.Cijeli je slučaj aktualiziran nakon što se Starčevića počelo sumnjičiti za sumnjivu privatizaciju hotela Alan u Starigradu.

Inače, prodaja Primoštena mađarskoj Diamant marini 2002. izazvala je veliko nezadovoljstvo kod lokalnih vlasti i malih dioničara, a HSP-ovac Tonči Tadić je upozoravo da ta hotelska kuća bez ikakve naknade koristi više od 200 tisuća kvadratnih metara atraktivnog zemljišta. Od tada, novi vlasnik je prodao gotovo sve objekte koji nemaju isključivo turističku namjenu, dok je ulaganje u obnovu hotela teklo iznimno sporim tempom.

Vezane vijesti

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank International prodaje svoje banke na području bivše Jugoslavije i za taj je posao unajmila Deutsche Bank, javlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika