01.09.2007. / 13:42

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Venecija - 3. dan: George Clooney o Moniki Jakišić; lijepi Jude Law i biljantni Michael Caine

Dean Sinovčić iz dana u dan donosi događaje iza kulisa Venecijanskog filmskog festivala

Nakon što sam u četvrtak kasno navečer pogledao novi film Georga Clooneya nazvan «Michael Clayton» jedva sam čekao da u petak ujutro odem na njegovu konferenciju za novinare. Ne zato jer je film neko remek djelo, Clooney zapravo ponavlja ulogu iz filma «Syriana» za koju je dobio Oscara. U «Syriani» želi raskrinkati CIA-u čiji je dio, dok u film «Michael Clayton» želi raskrinkati odvjetničku korporaciju, čiji je također dio. Čekao sam konferenciju za novinare da bi vidio hoće li mu kolega Marko Njegić iz Slobodne Dalmacije postaviti neko pitanje. Njegić se proslavio u Cannesu kada je na konferenciji za novinare rekao Clooneyu da mu se Oceanovih 13 sviđa više no Oceanovih 12. Slijedeći novinar je rekaod a se njemu sviđa i Oceanovih 12 nakon čega je Clooney uzviknuo «I like this guy! Croatia has a problem». Nažalost, zakasnio sam na konferenciju 10 minuta jer sam prije toga pogledao odličan film «Lust, Caution» redatelja Anga Leeja, onoga koji je režirao «Planinu Brokeback». Kako film traje dva i pol sata, promašio sam upravo Njegićevo pitanje koji se ovog puta odlučio za pitanje o Clooneyevoj ulozi Batmana iako je on sto puta već rekao da mu je to najgora uloga u karijeri. Štos je u tome što ga je Njegić namjerava pitati za Moniku Jakišić, ali je u posljednjem trenutku, kako mi je sam rekao, odustao. Ne lezi vraže, kada je konferencija za novinare završila, Njegić je među stotinom novinara dotrčao do Clooneya i pitao ga ima li kakve veze s Monikom Jakišić jer se o tome u Hrvatskoj naveliko priča a on mu je odgovorio «Da, i ja sam nešto čuo o tome» i otišao. Ako koga zanima, a znam da zanima, Clooney i dalje izgleda briljantno, pojavio se s istim imidžem kao i u filmu «Michael Clayton», što znači crno odijelo s crnom otkopčanom košuljom te trodnevnom bradom. Njega je nemoguće vidjeti na Lidu jer je odsjeo u hotelu Cipriani u Veneciji kao i većina najvećih glumačkih zvijezda koja je došla zbog festivala.
Petak poslijepodne mi je bio rezerviran a pravu poslasticu, intervjue s Judeom Lawom, Michaelom Caineom i Kennethom Branaghom. Prva dva glume a treći je režirao film «Sleuth» koji se sav odvija u jednoj kući čiji je Caine vlasnik u ulozi pisca bogataša. Jude Law je mladi glumac koji mu je oteo ženu i koji ga posjećuje kako bi ga uvjerio da svojoj supruzi odobri razvod. Caine će na to pristati ali zauzvrat traži uslugu koja će Judea Lawa jako puno koštati… Zanimljivo, agent Judea Lawa rekao je kako njegov klijent neće dati intervju novinarima iz ženskih magazina i iz tračerskih magazina. Kako dolazim iz tjednika Nacional, nisam imao nikakvih problema, dapače. Da, zgodan je kao sam vrag, nema nikakve sumnje. No, Caine se pokazao briljantnim, duhovitim, ciničnim, što god poželite. A ima 74 godine i istu suprugu već 34 godine.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika