02.09.2007. / 16:23

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Glavaš podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća

Pozvao je članove HDSSB-a i vijećnike svoje nezavisne liste da ne podrže model, kako kaže, "tajnog-privatnog partnerstva" u izgradnji sportske dvorane, već jeftiniji model financiranja koji će biti prezentiran na sjednici Gradskog vijeća, a koji će poreznim obveznicima grada Osijeka i Republike Hrvatske osigurati uštedu od gotovo pola milijarde kuna"

Branimir Glavaš, predsjednik osječkoga Gradskog vijeća danas je izvijestio da podnosi neopozivu ostavku na tu dužnost.

U tekstu koji je dostavljen medijima, Glavaš navodi kako ostavku podnosi jer "ne podržava Đapićev model financiranja nastavno-sportske dvorane Gradski vrt, čija je cijena gotovo 900 milijuna kuna" te stoga jer "ne dozvoljava da se netransparentno trošenje proračunskih sredstava pokušava zamagliti potenciranjem njegovog navodnog tajnog sklapanja sporazuma s bivšim gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem, a u cilju rušenja još aktualnog gradonačelnika Ante Đapića". Dodaje kako "svojom neopozivom ostavkom želi dati doprinos konsolidaciji vlasti u Gradskom vijeću i pronalasku najboljeg puta u interesu građana i grada Osijeka".

Smatra da takve teze nisu "ništa drugo do pokušaj obmanjivanja javnosti, a sve radi prikrivanja evidentnog lopovluka" te navodi kako ne želi da ga, "dok vodi borbu za život u politički motiviranom i montiranom sudskom procesu, trenutni gradonačelnik krajnje nekorektno proziva kao pokretača nestabilnosti, rušenja gradske vlasti i izazivanja novih izbora".

Pozvao je članove HDSSB-a i vijećnike svoje nezavisne liste da ne podrže model, kako kaže, "tajnog-privatnog partnerstva" u izgradnji sportske dvorane, već jeftiniji model financiranja koji će biti prezentiran na sjednici Gradskog vijeća, a koji će poreznim obveznicima grada Osijeka i Republike Hrvatske osigurati uštedu od gotovo pola milijarde kuna".

Također je pozvao i premijera Ivu Sanadera te Vladu da razmotre i prihvate model koji će donijeti velike uštede kako građanima grada Osijeka tako i poreznim obveznicima RH, a da će Gradsko vijeće jamčiti da će radovi na sportskoj dvorani biti završeni u za to predviđenim rokovima. Navodi kako "osobno smatra da su i izbori bolje i jeftinije rješenje, nego da se s 500 milijuna kuna građana Osijeka napune nečiji privatni džepovi".

"Nije mi jasno zbog čega se Anto Đapić, u posljednjim medijskim istupima, s tolikom žestinom i niskim udarcima obrušio na mene kada je njemu, kao i javnosti, poznato da sam od 16. travnja ove godine u zatvoru, a posljednjih više od dva mjeseca na liječenju u Kliničkoj bolnici Osijek te nisam u mogućnosti baviti se politikom, a vođenje stranke, Grada i Županije prepustio sam mojim stranačkim kolegama i njemu kao koalicijskom partneru i prijatelju u koga sam, na žalost, imao potpuno povjerenje, ističe, Branimir Glavaš u tekstu svoje neopozive ostavke na dužnost predsjednika Gradskog vijeća.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika