03.09.2007. / 08:20

Autor: Nina Tomljanović

ŠIBENIK

Politički vrh na komemorativnom skupu

Oproštaj od tragično stradalih vatrogasaca počeo je danas misom zadušnicom u katedrali sv. Jakova u 10 sati. Komemorativni skup na kojem su nazočni i predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader te članovi Vlade, upravo se održava u šibenskom kazalištu.

Jučer je pak vatrogasno operativno zapovjedništvo priobalja "odlučno" odbacilo "tvrdnje i napise koji su se zadnjih dana pojavili u javnosti da su vatrogasni zapovjednici poslali vatrogasce u smrt" na otoku Kornatu.

"Radilo se o intervenciji na otvorenom prostoru kakvih je samo ovo ljeto na priobalju bilo preko tisuću. Svakoj intervenciji i pozivu za spašavanje ljudi i imovine pristupamo u skladu sa propisima, pravilima struke, s velikom odgovornošću, svjesni da kod svake intervencije pa i najmanje prisutne su velike opasnosti", piše u zaključcima sa sastanka Vatrogasnog zapovjedništva priobalja održanog jučer u Šibeniku.

U zaključcima također piše kako su vatrogasci odgovorni i s požrtvovnošću, riskirajući svoje živote, obavljaju svoj posao, pa je stoga nedopustivo prejudicirati nečiju krivicu bez da se sačini temeljita analiza i provede istraga za što su zaduženi mjerodavni organi.

Vatrogasno zapovjedništvo priobalja započelo je izradu temeljite analize proteklih tragičnih događaja. O konkretnim rezultatima izvijestiti će nadležna tijela i javnost te stoga moli sve dobronamjerne da se suzdrže paušalnih ocjena, stoji u zaključcima koje je potpisao pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislava Vuke.

Više o tragediji na Kornatu možete pročitati ovdje.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika