03.09.2007. / 12:47

Autor: Nina Tomljanović

ISTOČNI JAPAN

Prali novac za američku mafiju

Policija je potvrdila da je oprano oko 700 milijuna jena ili 6 milijuna dolara preko 40 bankovnih računa, ali da bi svota mogla narasti na oko nekoliko milijardi jena, što je prvi slučaj pranja tako velike svote novca u prekomorskim zemljama

U istočnom Japanu, jedan je Nigerijac (40) i pet njegovih japanskih suradnika uhićeno pod sumnjom da su prali novac za američke mafijaše putem banaka.

Osumnjičeni Nigerijac niječe optužbe, a pet Japanaca priznalo je krivicu. Policija još nije službeno komentirala slučaj.

Policija je potvrdila da je oprano oko 700 milijuna jena ili 6 milijuna dolara preko 40 bankovnih računa, no svota bi mogla narasti na oko nekoliko milijardi jena, što je prvi slučaj pranja tako velike svote novca u prekomorskim zemljama.

Sumnja se da je Nigerijac, u suradnji s još pet Japanaca i suprugom, 2005. godine počeo otvarati bankovne račune. Također ga se sumnjiči da je preko jednog svojeg sunarodnjaka slao novce u SAD, Kinu i Kanadu na račun američkih zločinačkih organizacija.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika