06.09.2007. / 11:07

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Venecija - 8.dan: Terrence Howard očaran svojim zagrebačkim tjelohraniteljem Draženom

Dražen Sinovčić uživao u performansu Billa Murrayja na partyju za film "The Darjeeling Limited", intervjuirao je Richarda Gerea i Terrencea Howarda te bio na press konferenciji Tima Burtona

U utorak uvečer održan je party za film Wesa Andersona «The Darjeeling Limited», filma koji će ostati upamćen po tome što se nekoliko dana prije njegove premijere na venecijanskom festivalu glavni glumac Owen Wilson pokušao ubiti. Wilson je ujedno i najbolji prijatelj Wesa Andersona ali to ekipu filma nije spriječilo da se dobro zabavlja na partyju održanom u casinu u Veneciji. Adrien Brody je bio tamo, Jason Schwartzman, Wes Anderson i one and only Bill Murray, čovjek kojem se morate smijati čak i kada izgleda najozbiljnije na svijetu. Pogledajte slike, na njima se vidi Murray kako je s krpom pokrio glavu na terasi casina u trenutku kada je počela sipiti kiša da bi ga ubrzo nakon tga počeli slijediti i ostali za njegovim stolom. Nema veze što su izgledali blesavo, toliko blesavo da ih je Adrien Brody fotografirao za svoju kolekciju. Ženama na znanje, Brody se skida u filmu i ostaje samo u boksericama. Tijelo je u odličnoj formi, noge su mu malo mršave i krive. No, tko sam ja da prigovaram.
Ako vas zanima intelekt a ne tijelo, budite ljubomorni jer sam intervjuirao Richarda Gerea. I ne samo njega već i Terrencea Howarda i Richarda Sheparda, ekipu filma «The Hunting Party» koji je većim dijelom sniman u Hrvatskoj. Gere je osoba koji djeluje na sugovornika kao neko umirujuće sredstvo, ima blagi, smirujući pogled i užitak je sjediti s njim za stolom, bez da je progovorio riječ. Intervju smo vodili samo tjedan dana nakon njegovog 58. rođendana, bio je iznenađen kada sam mu ga čestitao, te je rekao kako nakon Venecije on i supruga odlaze proslaviti rođendan jednim putovanjem. Naravno da se prisjetio snimanja u Hrvatskoj, rekao mi je da je Ljubomir Kerekeš prvorazredan glumac, upravo tako je rekao. Snimanja u Hrvatskoj prisjetio se i Terrence Howard koji mi je rekao kako je Dražen, njegov tjelohranitelj tijekom snimanja filma, jedna od najiskrenijih osoba koju je ikada upoznao te ga želi za svog tjelohranitelja u Americi zbog čega mu sada rješava papire za radnu dozvolu. Inače, Howard je bio sav u nekom filozofskom raspoloženju koje je teško objasniti u tri rečenice te ćete morati pričekati na cjelokupan intervju koji će biti objavljen u Extri. Pitao sam još neke inozemne novinare koji su ga intervjuirali, svi su mi rekli da je bio do zla boga čudan. Najraspoloženiji za zezanciju bio je Shepard koji mi je rekao kako se trenutno vode razgovori o tome da ekipa filma dođe na premijeru u Zagreb ali se točan datum premijere filma još uvijek ne zna.
Kako je prošao osmi dan festivala, već se ozbiljnije nagađa o nagradama. U talijanskom magazinu «Ciak» koji svakodnevno izlazi, objavljuju se ocijene talijanskih kritičara i odabrane publike. Za sada, favorit publike i kritičara je film «La Graine at la mulet» tuniskog redatelja Abdellatifa Kechichea. Naravno, pohitasmo mi novinari uloviti Kechicheaza intervju ali je problem što su nam ponudili vrijeme koje mi je bilo već prije zauzeto zbog intervjua s ekipom filma «The Darjeeling Limited». Kažem ja «Pa, jel' bi mogli pomaknuti vrijeme intervjua za sutradan» a njegova će agentica «Gospodin Kechiche je velika vijezda, on je zauzet, boravi u Veneciji sam jedan dan i ne može seliti intervjue kako vama odgovara». Kako ja mislim da je Adrien Brody veća zvijezda od Kechichea tako sam se lagano pozdravio s njom.
Ipak, vrhunac je u srijedu bila dodjela nagrade za životno djelo Timu Burtonu, redatelju koji je stvorio prvog Batmana, kojem je Johnny Depp omiljeni glumac a Helena Bohnam Carter supruga. Zbog tog okejžna na Lidu je prikazana 3-D verzija njegovog filma «Nightmare Before Christmas» a na konferenciji za novinare srce mi se stisnulo kada sam shvatio da mu svi plješćemo duže od pet minuta. Majstor Burton prikazao je u Venecji i osam minuta svog novog filma «Sweeney Todd» i što reći osim – eh, da nam je bar više Burtona.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika