07.09.2007. / 11:39

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Venecija - 9. dan: Johnny Depp - posljednja zvijezda ovogodišnje Mostre

Dean Sinovčić opisuje kako je redatelj Wes Anderson zapomagao kad su mu postavili pitanja o njegovu prijatelju Owenu Wilsonu te kako je umirao od dosade na intervjuu s Adrienom Brodyjem

Tužna vijest zatekla nas je u četvrtak, a to je da je definitivno potvrđeno kako Quentin Tarantino neće doći na venecijanski festival. Trebao je doći zbog dva razloga, retrospektive špageti westerna gdje je na okruglom stolu trebao govoriti o svom viđenju tog filmskog žanra, te zbog filma «Sukiyaki Western Django» koji je režirao njegov prijatelj Takashi Miike i u kojem Tarantino ima malu ulogu Nikad niste čuli za Takashi Miikea? OK, njegovih filmova nema ni u kinima ni u videotekama uzduž i poprijeko Hrvatske ali upišite njegovo ime na Googleu i naučite nešto. To što ga nema u Hrvatskoj ne znači da o ovom čuvenom azijskom redatelju ne trebate ništa znati. A to što mu je posljednji film u Veneciji loše ocijenjen, ma koga briga. Uglavnom, Tarantino je napisao i poslao pismo organizatorima festivala u kojem se ispričava što ne može doći jer je ozlijedio leđa i srce mu se slama (doslovno je to napisao) što ne može doći i gledati špageti westerne u čijem je programskom odabiru i on sudjelovao.
A onda je došlo vrijeme za intervjue sa redateljem Wesom Andersonom i glumcima Adrienom Brodyjem iz filma «The Darjeeling Limited». Prilikom dolaska na intervju dočekali su me pokloni, kolekcija indijskih začina (ništa čudno s obzirom da se radnja filma odvija u Indiji) i metalna kutija s 50 vrećica darjeeling čaja koji je dobiven iz londonskog Harrodsa, čak je i cijena ostala zalijepljena na kutiji. Već sam pisao kako je Wes Anderson poručio da Owena Wilsona, njegovog najboljeg prijatelja koji je pokušao samoubojstvo, ostave na miru ali naletim ja na svog kolegu Gartha iz Londona koji revolucionarno maše rukom i galami kako Andersona treba pitati za Wilsonov pokušaj samoubojstva jer javnost to želi znati što znači i da ga mi novinari trebamo pitati. «Samo ga ti pitaj», pomislim, a to je ono što ga je Garth i napravio. Ni pet, ni šest, nego na intervjuu s Wesom Andersonom odvali Garth to pitanje. Reakcija Andersona bila je «guys, guys», urla on tražeći svoje agente ali agenti su bili izvan sobe za intervjue i nisu čuli njegovo zapomaganje. Tu se Garth smanji i stisne te prebaci na kulturno pitanje, a Anderson se nekako smirio i dovršio intervju. Tek kasnije sam čuo da je Garth počeo pisati za neke londonske tabloide te je valjda morao postaviti to pitanje «čuj, zakaj se taj tvoj Wilson pokušal ubiti?».
Zato sam se ja pokušao ubiti na intervjuu s Adrienom Brodyjem. Prošle godine sam ga intervjuirao za film «Hollywoodland», sjećam se da je pričao sporo i nezainteresirano, ali sam šutio iz pristojnosti. I mislio da ima loš dan, on, a ne ja. Ovog puta sam shvatio da ono od lani nije bilo slučajno, čovjek priča tako sporo da sam se odmah sjetio Michaela Cainea koji mi je rekao da ne vjeruje osobi koja priča sporo. Na svako pitanje on prvo češka svoju bradicu, pa razmišlja, pa krene filozofirati, da sam ga pitao «koliko je sati» on bi reagirao na isti način. Jedva sam dočekao kraj intervjua.
Da bih se opustio, otišao sam do Nathalie Dubois koja vodi agenciju DPA koja se bavi dijeljenjem poklona slavnim glumcima, čuvenih «gift bag», na događajima kao što je dodjela Oscara, Zlatnog globusa ili tijekom festival u Veneciji. Poznato je da vrijednost poklona bez problema prelazi 100 tisuća dolara ali na ovogodišnjoj Veneciji jedan poklon paket nije prelazio vrijednost od 70 tisuća dolara. Odmah su mi oči zasuzile kada sam shvatio da u Veneciji dijele tako jeftine poklon pakete. Kada sam pitao tko je glumac ili glumica koji ne žele primiti takav poklon, kao iz topa mi je ispalila – George Clooney. Učinio je to i prije tjedan dana u Veneciji. Cijelu priču o Nathalie Dubois i njezinom poslu čitajte u jednom od slijedećih brojeva Extre. Usput, Nathalie je nekada bila filmska novinarka. Vrijeme je da promijenim posao i dijelim poklone.
S obzirom da su Veneciju napustile najveće filmske zvijezde, ova deveta kolumna bit će i posljednja. Posljednja zvijezda koja se pojavila na Lidu bio je Johnny Depp koji je došao kako bi svom prijatelju, redatelju Timu Burtonu, uručio nagradu za životno djelo. Istu će nagradu dobiti i redatelj Bernardo Bertolucci da bi u subotu u 19 sati započela svečanost dodjele nagrada. Zainteresirajte se za dobitnike nagrada, bit će te pametniji, a to još nikada nije nikome škodilo. Medicinski dokazano, vjerujte mi.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika