10.09.2007. / 14:14

Autor: Dean Sinovčić

Extra zona

Michelle Yeoh: "Frajere koji tuku žene rado bih nokautirala"

Glumica Michelle Yeoh, koja na festivalu u Veneciji promovira svoj novi film "Far North", u ekskluzivnom intervjuu za Extru otkrila je zašto izbjegava snimati scene seksa te da voli filmove u kojima nekome može "isprašiti stražnjicu"

Rijetko se viđaju tako lijepe 45-godišnje žene kao što je to Michelle Yeoh. Savršene linije, blagog izraza lica i uvijek nasmijana, Michelle Yeoh vas mora privući, bez obzira volite li njezine filmske uloge ili ne. Teško da ih ne volite jer je nakon godina snimanja akcijskih filmova u Aziji svjetsku popularnost stekla ulogom u filmu o Jamesu Bondu "Sutra nikada ne umire" 1997. a potvrdila ju je dvije godine kasnije u filmu "Tigar i zmaj". Postavši popularna i na zapadu kao i na istoku, glumila je u filmovima "Sjećanja jedne gejše" i "Sunshine", da bi na upravo završenom filmskom festivalu u Veneciji promovirala novi film - "Far North" u kojem joj je partner Sean Bean. Tim povodom Michelle Yeoh dala je intervju za Extru.
Michelle Yeoh rođena je u Maleziji iako su joj roditelji Kinezi. Otac joj je bio odvjetnik, a majka sportašica i bili su dovoljno imućni da je s 15 godina pošalju u London da studira balet. Majka ju je, kad je imala 21 godinu, prijavila na izbor za Miss Malezije na kojem je 1983. i pobijedila. Preselila se u Hong Kong, gdje ju je primijetio filmski producent Dickson Poon i dao je nekoliko filmskih uloga. Yeoh i Poon vjenčali su se 1988. a brak je trajao samo tri i pol godine jer je Poon tražio od nje da napusti glumu i postane kućanica, što ona nije htjela. Slijedili su filmovi s Jackiem Chanom, kad je postala azijska zvijezda, da bi u zadnjih deset godina postala i svjetska. Već dvije godine živi s Jeanom Todtom, izvršnim direktorom Ferrarijeve momčadi Formula 1.
EXTRA: Vaša zadnja tri filma su drame "Sjećanja jedne gejše", "Sunshine" i sada "Far North". Jesu li ti filmovi znak da se želite odmaknuti od filmova s borilačkim vještinama kao što su bili "Tigar i zmaj" ili akcijskih filmova općenito?
- To bi se moglo zaključiti po ova tri filma koja ste spomenuli, ali već sljedeća dva su akcijska - "Babylon A.D." s Vinom Dieselom koji izgleda kao "Pobješnjeli Maks" i "Mumija 3" u kojem će mi protivnik biti Jet Li s kojim sam glumila još davne 1994. u filmu "Wing Chun". Uvijek mi je drago glumiti s njime. On i Jackie Chan bili su u Kini, nazvali me i rekli da bismo nas troje trebali glumiti zajedno u jednom filmu. Ne znam kako bi taj film izgledao. Dakle, sretna sam što izmjenjujem žanrove i glumim i u umjetničkim i u akcijskim filmovima.
EXTRA: Vaš novi film "Far North" sniman je na sjeveru Norveške u nepodnošljivo hladnim uvjetima u kojima ste pokazali da znate kako oderati i razrezati jelena. Tko vas je to naučio i što će predstavnici organizacije PETA reći na to?
- Nisam to radila zato što sam uživala u tome već zato što u filmu glumim ženu koja mora preživjeti u najtežim uvjetima. Imala sam učitelja koji me naučio kako oderati jelena i razrezati njegovo meso. Nevjerojatno je kako je lako nekoga narezati na dijelove kad vas to nauče. Članovima PETA-e treba objasniti da su to bili mrtvi jeleni, nismo nikoga mučili. Mi smo ih dobili mrtve za potrebe ovog filma, nismo ih lovili i ubijali.
EXTRA: U tom filmu ubijate svoju posvojenu kćer jer se zaljubila u istog muškarca kao i vi. Možete li zamisliti da biste nekome naudili ili ga čak ubili zbog ljubavi?
- Ne bih rekla da bih to mogla napraviti, iako ni sama ne znam. Na snimanju smo filma nas troje glumaca razgovarali o tome koliko bismo daleko išli zbog ljubavi. Zaključili smo da ne bismo nikada ubili, ali tko zna kamo vas strast može odvesti.

Više u novom broju Extre...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika