11.09.2007. / 12:36

Autor: Nina Tomljanović

ZDRAVLJE

Redovitim seksom do zdravog srca

U svojoj knjizi Barnard je najviše prostora posvetio seksu i njegovim blagodatima, a za srce je rekao da se nikad ne smije doživljavati kao obična pumpa

Pionir transplatacije srca, dr. Christiaan Barnard u svojoj knjizi 50 Načina Do Zdravog Srca (50 Ways To a Healthy Heart) uz standardne preporuke najviše hvalospjeva upućuje redovitom seksu.

U svojoj knjizi Barnard je najviše prostora posvetio seksu i njegovim blagodatima, a za srce je rekao da se nikad ne smije doživljavati kao obična pumpa. Također je preporučio Viagru svima koji smatraju da im je potrebna, dodajući kako on sam nikad nije trebao takvu stimulaciju. "Seks, onaj redoviti, je najdivniji, najzdraviji i najugodniji način da održite srce zdravim poboljšavajući mu na taj način cirkulaciju." U knjizi piše da seks osim sto poboljšava krvotok štiti od gripe a i produljuje život u muškaraca.

Barnard sad živi u Austriiji i drži se ''propisa'' koje je i sam napisao u svojoj knjizi, spava, jede povrće, izbjegava masno i pije vino, vježba te ignorira mobitel. Za seks je rekao da najbolje pomaže ako je usklađen sa romantikom, te da su usamljeni ljudi osuđeni na preuranjenu smrt.

Kada je Christiaan Barnard 1967. godine izveo prvu transplataciju srca, iznenada je iz anonimnog afričkog doktora došao na naslovnice svjetskih novina. Počeo je pisati, a uz navedenu knjigu napisao je i ''kardiološki'' triler i autobiografiju.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika