12.09.2007. / 08:56

Autor: Marko Biočina

DOGOVOR VLADE I GRADA

Uskoro počinje gradnja Sveučilišne bolnice

Prvi čovjek zagrebačkog zdravstva Zvonimir Šostar najavio je dovršetak Sveučilišne bolnice u Zagrebu. Bolnica bi tebala biti dovršena za pet do sedam godina, a gradit će se u suradnji grada Zagreba i države. Iako je bilo dvojbeno isplati li se uopće graditi bolnicu u formatu u kojem je započeta, Šostar smatra kako sanacija i opremanje bolnice ne bi smjelo koštati više od „prihvatljivih“ 270 milijuna eura.

Nakon završetka izgradnje Sveučilišna bolnica će biti vlasništvo grada Zagreba i države u omjeru 50:50. Tamo bi se trebale preseliti tri zagrebačke bolnice: KB Merkur, Sveti Duh i klinika Vuk Vrhovec, iako je u proteklih nekoliko godina u te objekte uloženo više od 170 milijuna kuna. Ova najnovija inicijativa ipak ne znači da će gradnja Sveučilišne uistinu početi.

Naime, ovaj je objekt u proteklih petnaestak godina često bio predmet preizbornih obećanja koja se nikad nisu realizirala. Tako je i 1999. tadašnja zagrebačka gradonačelnica Marina Matulović – Dropulić s ministrom zdravstva Željkom Reinerom potpisala ugovor o dovršetku bolnice, no nikad nije učinjeno ništa. Dosad je bilo petnaestak inicijativa za dovršetak objekta u koji su Zagrepčani tijekom 80-tih putem samodoprinosa uložili više od 150 milijuna eura. Šostar je uvjeren kako će se ovaj put projekt i realizirati.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika