13.09.2007. / 12:59

Autor: Marijana Zrinjski

ŽUPANIJSKI SUD U RIJECI

Odgođeno suđenje Mraoviću

Danas je odgođen početak ponovljenog suđenja Josipu Mraoviću na Županijskom sudu u Rijeci za silovanje američke košarkašice Illishe Jarett, radi zahtjeva branitelja za izuzećem predsjednice sudskog vijeća sutkinje Đurđe Jovanić i predsjednika Županijskog suda u Rijeci Veljka Miškulina.

Podsjetimo, gospićki sudac Branko Milanović prije tri godine oslobodio je Mraovića optužbi za silovanje, na temelju zaključka da se "guranje prsta u anus može izjednačiti s rukovanjem".

Mraovićev branitelj Zvonimir Hodak zatražio je danas da rasprava bude javna kako u javnost više ne bi izlazili netočni podaci. Nakon što je sutkinja Jovanić odbila Hodakov zahtjev, on je zatražio izuzeća. Dragan Jovanić, riječki odvjetnik košarkašice koja se danas unatoč spekulacijama da će izbjeći suočavanje s "silovateljem" ipak pojavila na suđenju, rekao je novinarima da se protivi otvaranju postupka javnosti. Potez Mraovićevih odvjetnika smatra "potezom očajnika".

Datum novog suđenja bit će poznat nakon što Vrhovni sud donese odluku o zahtjevu Mraovićeve obrane

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika