17.09.2007. / 14:56

Autor: Maja Profuntar

Extra zona

Antonija Blaće: "Godi mi što me lezbijke smatraju lijepom"

Voditeljica showa Big Brother u intervjuu za Extru rekla je da se divi Hrvoju Šoštariću na hrabrosti te priznala da još uvijek ima tremu prije emisije uživo

Dvadesetsedmogodišnja Šibenčanka Antonija Blaće 2004. godine kao natjecateljica sudjelovala je u prvoj sezoni reality showa Big Brother, a već u sljedećoj sezoni postala je voditeljica tog showa. Njen angažman na RTL Televiziji, koji je uz Big Brother obuhvatio i vođenje emisija Fear factor i Večera za 5, traje već tri sezone. U intervjuu za Extru Antonija Blaće otkrila je motive koji su je prije tri godine naveli da se i sama prijavi na Big Brother i priznala kako je za takvo što potrebna doza egzibicionizma. Dvogodišnju vezu s roniocem Hrvojem Hrvatinom opisala je kao idiličnu, dodavši kako joj dečko često savjetuje da poprimi čvršći stav.
EXTRA: Počela je četvrta sezona Big Brothera, koja je ujedno i vaša treća sezona u ulozi voditeljice. Imate li manju tremu nego prijašnjih godina?
- Nimalo manju! Prošlog petka, u drugoj ovosezonskoj emisiji, bilo mi je nešto lakše, ali prije prve emisije bilo me strah 15 dana. Uvijek želim da sve bude savršeno pa je logično da trema postoji. No, kad uđem u studio i kažem prve dvije-tri rečenice, sve to prođe.
EXTRA: Možete li reći da sad vodite emisiju smirenije i rutiniranije?
- Puno sam sigurnija u sebe nego prije dvije godine, no adrenalin je još uvijek prisutan. Budući da emisija ide uživo, stalno se događaju neke nepredvidive situacije.
EXTRA: Na primjer?
- Prošlog petka se dogodilo da sam pet minuta prije emisije još imala viklere u kosi, stilistica je na meni šivala haljinu, a šminkerica mi lijepila umjetne trepavice. Srećom, gledatelji to nikad ne vide. Njima se čini da sve počne onog trenutka kad počne emisija, a nisu svjesni da se cjelotjedni rad cijele Big Brother ekipe, koju čini preko stotinu ljudi, slije u taj jedan petak.
EXTRA: Koliko ste, po vlastitom mišljenju, napredovali u voditeljskom poslu? Što biste poboljšali, na čemu biste još poradili?
- Ovo je doista teško pitanje. Riskiram da ispadnem preskromna ili možda bahata, ali mislim da se vidi neki napredak. Kad pogledam stare emisije, prvo primijetim da sam ih vodila razrogačenih očiju, jer sam bila šokirana s tim gdje sam i što radim. Sigurno bih mogla poraditi na nekim svojim sitnim govornim manama, poput izgovora glasa s. Zbog toga redovito idem na govorne vježbe. No, moj dalmatinski naglasak nije smetnja, budući da je Big Brother ležerna emisija.
EXTRA: Uz Renatu Sopek, u ulozi suvoditelja našao se Filip Brajković. Koje ste mu savjete dali?
- Bila sam prepuna savjeta, imala sam ih toliko da sam čovjeku sigurno bila naporna! Rekla sam mu ono što su meni rekli drugi - da uvijek bude onakav kakav jest. Mislim da je to dobar savjet u svakom poslu.
EXTRA: Među stanarima najviše je interesa pobudio Riječanin Hrvoje Šoštarić koji je otvoreno priznao da je gay. Kako gledate na tu njegovu odluku i mislite li da će mu otvorenost priskrbiti negativne bodove kod gledatelja?
- S jedne strane mislim da je to vrlo hrabro od njega i da je zaslužio veliko poštovanje, bez obzira podržava li ga tko ili ne. Mislim da bi se gledatelji prvenstveno trebali fokusirati na to kakav je on kao stanar i da se zbog svoje orijentacije ne bi trebao tretirati nimalo drugačije. Njegova seksualna orijentacija ga definira kao osobu, ali nije jedina njegova osobina. Hrvatsko gledateljstvo je sklono tome da osudi stanare koji spletkare. Više su na cijeni simpatični i pošteni ljudi. Ako Hrvoje bude takav, a dosad se nije pokazao drugačijim, neće imati problema.

Više u novom broju Extre...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika