18.09.2007. / 16:16

Autor: Jelena Badovinac

Extra zona

Dolores Lambaša: "Moje ambicije sežu do Marsa"

Dosad poznata uglavnom po svom ljubavnom životu, 26-godišnja glumica uskoro će se moći dokazati ulogom u seriji "Dobre namjere"

O mladoj glumici Dolores Lambaši ponajviše se pisalo zbog njezine veze sa starijim kolegom Ivom Gregurevićem. Rijetko je kad imala priliku progovoriti o sebi, a kako kaže, uglavnom je odgovarala na pitanja zašto se do sada još nije udala i s kim je trenutno u ljubavnoj vezi. Njezin talent ipak su prepoznali redatelji pa je tako nedavno dobila glavnu ulogu u nadolazećem serijalu “Dobre namjere” u kojoj joj je partner jedan od ponajboljih hrvatskih glumaca Goran Grgić. U intervjuu ta 26-godišnja glumica otkrila nam je kako je odrasla, zašto je odabrala glumački poziv, kako se nosi sa svim medijskim napisima o sebi posljednjih godina te zašto se u ljeto zaljubila baš u Franu Lasića.

EXTRA: Dobili ste glavnu ulogu u novom serijalu “Dobre namjere” koji će se uskoro početi emitirati na HTV-u. Što možete reći o projektu?
- Usudit ću se reći da su “Dobre namjere” jedan od najkvalitetnijih projekata koji se trenutno rade u Hrvatskoj i da će mi biti veliko zadovoljstvo zaigrati jadnu od glavnih uloga. To je dramska serija od 60 epizoda s triler zapletom. Od studenog ove godine prikazivat će se na HRT-u u udarnom terminu četvrtkom i petkom. Serija će biti vrlo zanimljiva, živa, puna šokantnih i iznenađujućih obrata i mislim da je svakako vrijedi pogledati!

EXTRA: Kakva je vaša uloga?
- Igram energičnu i temperamentnu Dalmatinku koja je vrlo sposobna, vješta i duhovita. Liderica je ženskog društva te je spremna učiniti ama baš sve da zadrži ljubav voljenog muškarca. Bit će mi prava poslastica igrati Željku!

EXTRA: Partner vam je Goran Grgić. Odgovara li vam to?
- Gorana Grgića smatram divnom osobom i karizmatičnim glumcem i radujem se suradnji s tako iskusnim kolegom koji iza sebe ima široki dijapazon uloga. Drago mi je što ću moći učiti od njega, a i povjerenje u takvu osobu nije upitno pa mislim da ćemo se baš lijepo zaigrati. Također se veselim što ću imati priliku igrati i s Enesom Vejzovićem, Jelenom Perčin, Draženom Šivakom i Leonom Paraminski, koji dijele naslovne uloge.

EXTRA: Kako ste došli do uloge?
- Producent me pozvao, ponudio mi ulogu i ja sam, među mnoštvom drugih uloga koje su mi bile nuđene, odabrala baš ovu jer me najviše zaintrigirala, a i činila mi se najozbiljnijom, što je svakako bitno za početak mladog glumca. Ovo je moja druga uloga uopće. Prva je bila u HNK zimus u predstavi “Dom Bernarde Albe” u režiji prof. Boška Violića.

EXTRA: Kakvi ste bili kao student?
- Bila sam buntovna, šlampava, neorganizirana i nepovjerljiva. Nešto me jako smetalo u sistemu rada. Uvijek sam činila sve po svom i zbog toga bih često dobila po repu. Ipak, iskustva s nekim dragim kolegama i s nekoliko divnih profesora nezamjenjive su i lijepe uspomene koje će mi ostati u sjećanju cijeli život.

EXTRA: Je li vam vaša veza s legendarnim hrvatskim glumcem Ivom Gregurevićem donijela koju ulogu?
- Takva pitanja su zbilja ponižavajuća s obzirom na rad koji stoji iza mene. Glumac može jednom u životu dobiti ulogu preko veze i ako nije dobar, nikad više. U pravoj umjetnosti ne postoje veze kako bi se ostvarilo kreativno djelo. Ne može netko drugi umjesto mene odigrati ulogu. Pomogli su mi svi koji su činili sastavni dio moga života i utjecali na moje formiranje. Najviše su mi pomogli profesori u užem krugu prijemnog ispita, koji su se zajedno sa mnom borili protiv moje početničke stidljivosti.

EXTRA: Nakon veze s Ivom Gregurevićem opet ste u zagrljaju starijeg muškarca. Ne privlače vas mlađi ili je to čista slučajnost?
- Mlađi ili stariji muškarac svejedno mi je. Važno mi je samo da je osoba zrela i ne pada mi na pamet ispričavati se nekome zato što sam u odnosu s osobom koja je starija od mene! Bilo bi me sram, na primjer, da sam u vezi s kriminalcem ili osobom sklonoj drogi, kocki...
Više u novoj Extri...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika