17.09.2007. / 16:32

Autor: Marijana Zrinjski

CARITAS

Ravnateljica Caritasa odbacila sve optužbe sindikata

Ravnateljica Caritasa zagrebačke nadbiskupije Jelena Lončar danas je odbacila optužbe Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi o kršenju radničkih prava u Caritasovim centrima za skrb o napuštenim i nemoćnima.

Sindikat je, naime, danas prozvao vodstvo Caritasa zagrebačke nadbiskupije zbog malih plaća, prekovremenog rada, te dovođenja sindikalnog povjerenika i članova sindikata u nepovoljniji položaj. Također tvrde da vozači prilikom vožnje ne dobivaju pratnju pa moraju sami prevoziti epileptičare, a odgojiteljice s visokom ili višom stručnom spremom ujedno su i spremačice, peračice suđa i slično.

"Kategorično odbijam navode o pritiscima na zaposlene u našim centrima, jer su pravno i činjenično neutemeljeni", rekla je Lončar dodajući kako je sve što Uprava Caritasa radi u skladu s hrvatskim propisima i zakonima. Dodala je da Caritas prihvaća dijalog sa sindikatima, ali samo na temelju objektivnih činjenica. Lončar je također zapitala zbog čega im sindikat, ako misli da Uprava krši prava zaposlenih, još nije poslao inspekciju rada.

Vezane vijesti

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sindikata koji predstavljaju službenike i namještenike, odnosno zaposlenike čije se plaće… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika