19.09.2007. / 10:44

Autor: Marko Biočina

AUTORSKA PRAVA

HSP optužen za plagiranje logotipa

Ante Tešija, predsjednik Liberalne dalmatinske stranke jučer je optužio HSP za plagiranje njihovog stranačkog logotipa. U razgovoru za Nacional.hr Tešija je naglasio kako nikoga ne želi optuživati, ali kako ne može dopustiti da se na taj način krše autorska prava njegove stranke.

„Mi smo svoj logotip naručili od jednog poznatog hrvatskog dizajnera prije više od tri godine. Nisam mogao vjerovati kad sam prije godinu dana vidio novi HSP-ov logo. Ako izuzmete činjenicu da su u različitim bojama, radi se o gotovo istim simbolima. Više puta sam upozoravao Antu Đapića i HSP da je njihov logo plagijat. Ja ne mogu tvrditi da je za to kriv HSP, vjerojatnije je plagijator onaj koga su unajmili da izradi taj logotip. No, pošto su u HSP-u ignorirali moje dopise i upozorenja, odlučio sam podići tužbu. Konzultirao sam se sa brojnim stručnjacima za intelektualno vlasništvo i dizajn, te smatram da imam osnova za tužbu“, rekao je Tešija.

Neupitno je da su logotipovi LDS-a i HSP-a iznimno slični, no radi li se stvarno o plagiranju, u konačnici će morati odlučiti sud.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika