20.09.2007. / 10:21

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGREB

Šef Ku-Klux-Klana posjetio Hrvatsku

David Duke, najpoznatiji američki rasist i antisemit, nekadašnji vrhovni imperijalni čarobnjak Ku-Klux-Klana te bivši kongresmen, nedavno je posjetio Hrvatsku kako bi hrvatskom intelektualcu, doktoru političkih znanosti i nekadašnjem profesoru na kalifornijskom sveučilištu Tomislavu Suniću, predstavio svoju novu knjigu, "Homo Americanus:Child of Postmodern Age", piše Slobodna Dalmacija.
Iako je njegov višednevni boravak u Hrvatskoj prošao je u tajnosti, brojni svjetski internetski portali prenijeli su njegov razgovor s Sunićem u tri djela. Osim o knjizi Sunić i Duke razgovarali su o komunizmu, ali i o američkom narodu koji je zatrovan brojnim pridošlim strancima.

Na pojedinim forumima gdje se raspravlja o posjetu Dukea Hrvatskoj može se iščitati iznenađenje nekih sudionika rasprave što je 'Veliki Duke' došao čak u Hrvatsku kako bi intervjuirao Sunića te se komentira kako mu je time odao veliko priznanje.

David Duke na početku razgovora napominje kako se nalazi u Zagrebu, u Hrvatskoj te kako su Hrvati jedan od njegovih omiljenih nacija jer su pokazali iznimnu hrabrost u borbi protiv komunizma.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika