20.09.2007. / 13:40

Autor: Marijana Zrinjski

BOSNA I HERCEGOVINA

Kardinal Puljić kritizira hrvatske političare u BiH

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić za današnji mostarski Dnevni list, izjavio je da nejasni stavovi hrvatskih političara u BiH o ustavnom uređenju te zemlje ponižavaju cijeli hrvatski narod. Naime, nedavno su predsjednici dviju najjačih hrvatskih stranaka u BiH - HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990. Božo Ljubić u odvojenim istupima rekli kako bi se u ustavnim promjenama BiH mogla preurediti u tri entiteta, od kojih bi jedan bio većinski hrvatski.

"Vidimo da jasne stavove koji imaju argumentirano stajalište svi uvažavaju, makar se i ne slagali s tim stavovima. Sada nas Hrvate u BiH, sa svih strana prozivaju zbog nejasnih stavova. Poniženje je to za cijeli narod", rekao je kardinal Puljić. Dodao je da posebno zamjera hrvatskim političarima u BiH što ignoriraju prijedlog Biskupske konferencije BiH o regionalnom uređenju te zemlje.

Bosanskohercegovački biskupi se u prijedlogu, koji su objavili još u jesen 2005., zauzimaju da se BiH preustroji u četiri regije tako da niti u jednoj od njih nijedan konstitutivni narod nema više od 40 posto niti manje od 30 posto vlasti. 

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika