22.09.2007. / 11:13

Autor: Martina Čizmić

PREDIZBORNA KAMPANJA

Sanader: "Podržavam program HNS-a i SDP-a"

"Predsjednik Mesić i ja i ovog puta se slažemo. I ja podržavam program HNS-a i SDP-a, jer će on biti jedan od temelja HDZ-ove izborne pobjede", rekao je u Čakovcu premijer Ivo Sanader.

Komentirao je sve češće izjave čelnika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske koji se pozitivno izjašnjavaju o gospodarskom programu HDZ-ovih političkih protivnika. Rekao je kako je to njihovo pravo, ali da je riječ samo o jednoj od šest sindikalnih središnjica te kako ima središnjica koje su sasvim suprotnog mišljenja.

Prokomentirao je i neslužbene informacije o odgodi pregovora sa EU u poglavlju pravosuđa. Sanader je istaknuo kako nije riječ o odgodi već o dogovoru o tajmingu sa Europskom komisijom. "Riječ je o izrazito zahtjevnom poglavlju, u kojem postoje brojna mjerila", naglasio je Sanader.

Odbacio je nagađanja da se Hrvatskoj zamjera stanje s korupcijom i izostanak reforme pravosuđa. Rekao je kako ni sam nije zadovoljan kako napredujemo u pregovorima. Očekuje da će izvješće Europske komisije o napretku Hrvatske na kraju ipak biti pozitivno jer je na zakonodavnom planu napravljeno više od planiranog.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika