27.09.2007. / 10:18

Autor: Nina Tomljanović

SIBIR

Rođena djevojčica teška 7,75 kilograma

Natprosječnom težinom su zapanjeni i doktori s obzirom da je porodica male Nadie siromašna i nemaju mnogo novca za hranu. Zato je majka u trudnoći uglavnom jela krumpir, paradajz i rezance

Trudnica iz Sibira carskim je rezom rodila svoje dvanaesto dijete, djevojčicu tešku 7,75 kilograma. Majka rođene djevojčice, koja je dobila ime Nadia, ostala je šokirana kada su joj doktori kazali koliko ''malena'' djevojčica teži, jer kako kaže, jela je sve što i u prethodnim trudnoćama pa doktori ne mogu razlučiti zbog čega je dijete tako krupno i teško. Natprosječnom težinom su zapanjeni i doktori s obzirom da je porodica male Nadie siromašna i nemaju mnogo novca za hranu. Zato je majka u trudnoći uglavnom jela krumpir, paradajz i rezance.

Ruskinja osim Nadie ima još jedanaestero djece, osam djevojčica i tri dječaka. Ipak, i njena prethodna djeca su bila mnogo teža od prosjeka - sve su bebe bile teške oko 5 kilograma.

Guinnessova knjiga rekorda na svojoj listi najtežih beba ima upisane malog Talijana koji je bio rođen 1955. godine i koji je težio 10,2 kilograma te dječaka iz SAD-a koji je težio 10,8 kilograma, ali je preminuo samo 11 sati nakon rođenja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika