28.09.2007. / 16:09

Autor: Nina Tomljanović

OPĆINSKI SUD U VELIKOJ GORICI

Hrvoju Žužiću ponovo određen pritvor

Žužića optužnica tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je propisana zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora

Hrvoju Žužiću (23), sinu vlasnika Soliduma Željka Žužića, ponovno je određen pritvor iz kojega je odlukom Općinskog suda u Velikoj Gorici pušten 20. rujna.

Nakon što se na Žužićevo puštanje iz pritvora žalilo tužiteljstvo, izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda promijenilo je odluku. Glasnogovornica Općinskog suda u Velikoj Gorici Nina Hrešć je kazala da je od policije odmah zatraženo da se mladića uhiti i dovede u zatvor u Zagrebu. Pojasnila je da se u ovoj fazi kaznenog postupka optuženik u pritvoru najdulje može zadržati dva mjeseca nakon čega o mogućem produljenju odlučuje izvanraspravno vijeće.

Istovremeno velikogorički je sud zatražio da se Žužića premjesti na neki drugi sud, između ostalog i zbog toga što je njegova majka sutkinja na tom sudu.

"Obrazlažući zahtjev Vrhovnom sudu za prenošenjem mjesne nadležnosti raspravni je sudac kao razloge naveo malobrojnost sudaca, okolnost da je Vesna Žužić, majka okrivljenika ujedno i sudac ovog suda te evidentnu zainteresiranost javnosti za ovaj postupak", rekla je Nina Hrešić dodajući da su po mišljenju raspravnog suca "svi zahtjevi jednako važni" kako se tijekom suđenje ne bi dovela u sumnju nepristranost rada suda.

Žužića optužnica tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je propisana zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora.

Podsjetimo, Hrvoje Žužić je vračajući se kući pijan sa noćnog provoda izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić, dok je 22-godišnjem vozaču Hrvoju Matijašiću teško ozlijeđena kičma zbog čega su mu djelomično oduzeti udovi. Nakon 50 dana provedenih u pritvoru, izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Velikoj Gorici donijelo je odluku o puštanju iz pritvora i oduzimanju prometne dozvole.

Tužiteljstvo tvrdi da je Žužić upravljao automobilom sa najmanje 2,15 promila alkohola u krvi. Vozeći nedopuštenom brzinom od 111 kilometara na sat svojim je BMW-om naletio na stražnji dio "Opel Corse".

Prema pisanju medija, čak je 19 puta prijavljivan zbog prometnih prekršaja, od čega pet puta zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika