28.09.2007. / 18:37

Autor: Nina Tomljanović

ZAPLIJENA DROGE

Španjolska i Nizozemska policija zaplijenila veće količine kokaina

Vrijednost droge s ribarskog broda je oko 190 milijuna eura. To je od početka godine četvrta po redu uspjela akcija vladine agencije za zapljenu droge

U ribarskom brodu lociranom u međunarodnim vodama, oko 1.000 km od Kanarskog otočja, španjolske su vlasti zaplijenile su 3,2 tone kokaina, a nizozemska je policija uhitila tri osobe zbog navodne umiješanosti u trgovinu drogom, nakon što je u luci Rotterdam zaplijenila 1.674 kg kokaina u vrijednosti od 40 milijuna eura.

Vrijednost droge s ribarskog broda je oko 190 milijuna eura. To je od početka godine četvrta po redu uspjela akcija vladine agencije za zapljenu droge.

Brodica je plovila pod venezuelanskom zastavom, a na njoj se nalazilo 6 Venezuelanaca i jedan državljanin Ecuadora. Svi su uhićeni. Pri zaplijeni droge iz Latinske Amerike, španjolska policija je vrlo specijalizirana uspješna.

Drogu koju je zaplijenila nizozemska policija bila je skrivena u kontejneru na dovezenom brodom iz Costa Rice kojim je u Nizozemsku dopremljena kava. Drogu su prije dva tjedna otkrili policijski psi, a u međuvremenu su u vezi s krijumčarenjem osumnjičene i privedene tri osobe.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika