29.09.2007. / 11:09

Autor: Nina Tomljanović

ŠIBENIK

Petrina osumnjičen za izazivanje požara iz nehaja na Kornatu pušten iz pritvora

Kvalifikacija kažnjiva djela za koje se Petrina sumnjiči je promijenjena nakon što su svi svjedoci saslušani i nakon što je završena istraga

Recepcionar u Nacionalnom parku Kornati Paško Petrina (20) jučer popodne pušten je iz pritvora dva dana prije 30-dnevnog roka, doznaje se od njegova odvjetnika Branka Baice. Petrina je osumnjičen da je bacanjem opuška cigarete prouzročio požar na otoku Kornatu te mu je jednomjesečni pritvor bio određen 1. rujna.

Kvalifikacija kažnjiva djela za koje se Petrina sumnjiči je promijenjena nakon što su svi svjedoci saslušani i nakon što je završena istraga. On se sada tereti za izazivanje požara iz nehaja a ne s neizravnom namjerom, kako je to prethodno tražilo Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, kazao je Baica.

Prema sadašnjoj kvalifikaciji najveća predviđena zatvorska kazna je do osam godina pa je slučaj Petrina prebačen u nadležnost Općinskog suda u Šibeniku, kazao je Baica.

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Šibeniku donijelo je odluku o puštanju iz pritvora, nakon što je zaprimilo kaznenu prijavu Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku protiv Paška Petrine.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika