29.09.2007. / 13:21

Autor: Nina Tomljanović

JEZIČNA KULTURA

Obilježen Europski dan jezika

Danas je u Zagrebu predstavljanjem informativno-promotivnih sadržaja zemalja članica EU-a obilježen Europski dan jezika, kojemu je cilj promicanje jezične i kulturne raznolikosti u Europi.

Na štandovima postavljenima na Trgu Petra Preradovića svaka se zemlja članica EU-a predstavila svojim informativno-promotivnim sadržajima, a održane su i kratke 25-minutne prezentacije za posjetitelje.

Građani su imali mogućnost odgovarati na nagradni upitnik s pitanjima vezanima za pojedine zemlje, a dobitnik će osvojiti dvotjedno učenje jezika u zemlji po vlastitom izboru. kulturni instituti i odjeli za kulturu i jezičnu suradnju pri veleposlanstvima zemalja članica EU-a, Delegacija Europske komisije u Zagrebu i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Manifestaciji su organizirali kulturni instituti i odjeli za kulturu i jezičnu suradnju pri veleposlanstvima zemalja članica EU-a, Delegacija Europske komisije u Zagrebu i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Ovo je sedma po redu manifestacija u Hrvatskoj.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika