01.10.2007. / 16:00

Autor: Nina Tomljanović

DAN POLICIJE

U povodu dana policije Mesić primio izaslanstvo MUP-a

Predsjednik je kazao kako na percepciju sigurnosti utječe i prihvaćanje europskih standarda te suradnja s europskim zemljama i zemljama regije

U povodu Dana policije 29. rujna predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s ministrom Ivicom Kirinom.

Mesić se zahvalio svim djelatnicima MUP-a na njihovoj ulozi tijekom Domovinskog rata te naglasio kako se sada treba okrenuti budućnosti jer u doba globalnog terorizma, organiziranog kriminala te ostalih ugroza sigurnost postaje sve važniji i cjenjeniji resurs. Za to je potrebno usklađeno djelovanje i suradnja brojnih državnih službi, ali i međudržavna suradnja.

Naglasio je i ulogu policije koja je u postizanju sigurnosti presudna, dodajući kako državne institucije, posebno policija, trebaju učiniti još više na zaštiti građana i njihove imovine, te kako odlučnost državnih institucija u postizanju tog cilja pokazuje da smo na dobrom putu.

Predsjednik je kazao kako na percepciju sigurnosti utječe i prihvaćanje europskih standarda te suradnja s europskim zemljama i zemljama regije.

Ivica Kirin, ministar policije je istaknuo kako je od siječnja ove godine završen OESS-ov monitoring rada policije, te da se sustavno radi na podizanju standarda djelatnika MUP-a kako bi bili opremljeni najmodernijim sredstvima.

Nismo sretni dok god postoji i jedno kazneno djelo, no učinit ćemo sve da ih smanjimo na najmanju moguću mjeru, rekao je Kirin.

Kazao je kako je hrvatska policija spremna odgovoriti na sve ugroze, kako organiziranog kriminala, tako i svih drugih oblika kriminala, istaknuvši kako hrvatska policija ima vrlo dobru međunarodnu suradnju, a MUP je uključen u europske pred pristupne fondove kao što su PHARE i CARDS programi.

Hrvatska policija je među prvima u svijetu spojena na Interpolovu bazu podataka, kazao je Kirin dodajući da je naša policija spremna preuzeti čuvanje vanjskih granica Europske unije.

Kirin je govoreći o novom zapošljavanju u MUP-u kazao kako se vodi računa i o zastupljenosti nacionalnih manjina.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika