12.08.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

LIBIJA-HRVATSKA

MESIĆ SE SUSREO S GADAFIJEM

MESIĆ SE SUSREO S GADAFIJEM

Na početku svog petodnevnog službenog posjeta Libiji, predsjednik Mesić susreo se u Sirtu sa libijskim čelnikom Moamarom al Gadafijem, prenosi u utorak Večernji list. Nakon svečanog dočeka i odavanja svih vojnih i državnih počasti, predsjednik Mesić upoznat je sa gotovo cjelokupnim libijskim državnim vrhom, koji je izvijestio o stanju u jugoistočnoj Europi, stabilizaciji hrvatskog gospodarstva nakon rata i odnosima sa susjedima.
Mesić je za sarajevski dnevnik Dnevni Avaz izjavio da Libija planira izgradnju 2000 kilometara autocesta i željezničkih pruga te najavio da će koda Gadafija lobirati za sudjelovanje hrvatskih, ali i BiH tvrtki u tom projektu. Gadafi, prema izvorima bliskim njegovoj vladi, priželjkuje da dio poslova na velikim projektima uz Hrvatsku i BiH dobije i Srbija, budući da je ona s Libijom zadržala intenzivnu vezu bez obzira na sankcije UN-a. Libija je navodno spremna ugovoriti poslove s pojedinim hrvatskim poduzećima poput Ine, Ingre i Crosca, ali nije spremna preferirati jednu zemlju na štetu druge. Zbog toga Gadafi želi da sve tri zemlje bivše Jugoslavije preuzmu dio poslova na izgradnji libijske infrastrukture.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika