Objavljeno u Nacionalu br. 620, 2007-10-02

Autor: Branka Prica

KARIJERA I NOVAC

Akademija za financijske stručnjake

RRiF Visoka škola program usmjerava prema potrebama gospodarstva

ĐURĐICA JURIŠ, dekanica RRiF Visoke školeĐURĐICA JURIŠ, dekanica RRiF Visoke škole RRiF plus, vodeća konzultantska tvrtka na području računovodstva i poreza u Hrvatskoj, osnovala je RRiF Visoku školu za financijski menadžment. Ove akademske godine u tijeku su upisi druge generacije studenata. Završetkom trogodišnjeg stručnog studija koji se temelji na načelima Bolonjskog procesa stječe se zvanje stručnog prvostupnika računovodstveno-financijske struke. “Studijski program usmjerili smo prema potrebama hrvatskog gospodarstva. Potrebu za stručnjacima ovog profila imaju ne samo poduzeća, već i banke, osiguravajuća društva, burze i investicijski fondovi. Postati računovodstveno-financijski stručnjak danas znači imati prestižno zvanje”, istaknula je Đurđica Jurić, dekanica RRiF Visoke škole, i dodala kako je sada u vrijeme intenzivnog razmišljanja ljudi o kupnji i prodaji dionica itekako važno potražiti savjet financijskog stručnjaka. “Slika i pozicija financijskog stručnjaka bitno se promijenila. On je ključna osoba koja svojim analizama i informacijama bitno utječe na poslovne odluke poduzeća.

Njegov savjet postaje isto toliko važan kao i savjet odvjetnika. A pravovremeni savjet financijskog stručnjaka često će i spriječiti situacije koji bi imale za posljedicu pokretanje spora. Tijekom studija stječu se znanja potrebna za samostalno uključivanje u gospodarstvo. Prema tome, završiti studij za računovodstvo i financije za diplomanta znači lakoću zapošljavanja, a nastavi li se usavršavati pred njim stoji mogućnost izgradnje uspješne karijere”, zaključila je Đurđica Jurić uoči klasifikacijskog ispita koji će se održati 4. listopada.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika