16.08.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA

POŽAR NA HVARU POD NADZOROM, ZAUSTAVLJENO ŠIRENJE VATRE NA NACIONALNI PARK KRKA

POŽAR NA HVARU POD NADZOROM, ZAUSTAVLJENO ŠIRENJE VATRE NA NACIONALNI PARK KRKA
Požar na otoku Hvaru pod nadzorom je od petka u 18 sati, no gasitelji su ostali nadzirati požarište do subote u 6 sati. Na požarištu više nije bilo ni otvorenog plamena ni dima, ali su ipak zatražena dva zrakoplova kanadera radi natapanja požarišta. Požar je zahvatio nisko raslinje, šumu i poljoprivredne kulture na površini od oko 800 hektara, a područje Grablja je zbog požara bez električne energije.
U petak poslijepodne također je zaustavljeno širenje požara koji je izbio području Radučića u blizini Kistanja, čime je spriječeno da se požar proširi na Nacionalni park Krka, priopćio je Državni centar za obavješćivanje. Opožareno je oko 25 hektara, a zbog požara je cesta između Kistanja i Knina bila zatvorena od 14,50 do 16,45 sati.
Požar kod Makarske na lokaciji Donja Gora iznad Gornje Podgore, lokaliziran je u petak oko 11,30 sati. Požarom je zahvaćena površina od oko 35 hektara s niskim raslinjem i borovom šumom, a gasitelji su i tijekom noći obavljali dogašivanje rubnih područja požarišta.
Požar na oko 3,5 hektara borove šume kod Stilja kod Vrgorca, za koji je dojavljeno u petak oko 13,10 sati, ugašen je oko 16 sati. No, vatra se ponovno razbuktala oko 20 sati, pa su gasitelji ponovno izašli na intervenciju.
I dalje gori požar koji je u petak oko podneva planuo na području mjesta Kašić-Paljuv-Smilčić u Zadarskoj županiji. Spriječeno je njegovo širenje, ali je gašenje otežano jer se požarište nalazi u djelomično miniranom području.
Još traje požar u Lonjskom polju, u Sisačko -moslavačkoj županiji. Izgorjelo je oko 150 hektara trave i trske, a vatru gase pripadnici DVD Potok, Popovača, Osekovo i Stružac. Područje požara je pod nadzorom, a oko područja na kojem gori načinjeni su oklopi da se spriječi daljnje širenje vatre. Za sada, prema procjeni vatrogasaca, nema opasnosti da se požar proširi na naseljena područja Kostrnje i Strušca.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika