08.10.2007. / 18:22

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ ZAGOREC

Bečki zemaljski sud odgodio ročište zbog Zagorčeve bolesti

Na pitanje kad se očekuje zakazivanje novog sudskog ročišta, zamjenik predsjednika toga suda Sumerauer odgovorio je da zasad ne može ništa reći

Zbog bolesti umirovljenoga generala Vladimira Zagorca, bečki zemaljski sud odgodio je ročište najavljeno za utorak, 9. listopada. Potvrdio je zamjenik predsjednika i glasnogovornik toga suda Anton Sumerauer. "Ročište je odgođeno zbog bolesti umirovljenoga generala Zagorca, na zamolbu njegovih odvjetnika", kazao je Sumerauer, dodavši da odgoda nije ništa neuobičajeno u sudskoj praksi.

Nakon što je Zemaljski sud u Beču krajem srpnja prihvatio zahtjev Hrvatske i odobrio izručenje Zagorca, njegovi austrijski odvjetnici uložili su žalbu na tu odluku, o kojoj treba odlučiti drugostupanjska instanca Visokoga zemaljskoga suda u Beču.

Na pitanje kad se očekuje zakazivanje novog sudskog ročišta, zamjenik predsjednika toga suda Sumerauer odgovorio je da zasad ne može ništa reći.

Zadnjih sedam godina Zagorec živi u Austriji, a u ožujku je uhićen u Beču na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisala Hrvatska. Pušten je iz pritvora uz milijunsku jamčevinu. Tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti te da je oštetio Hrvatsku otuđivši dragulje iz sefa Ministarstva obrane vrijedne pet milijuna američkih dolara.

Vezane vijesti

Ukrajinci zaraženi nepoznatim virusom, ali se oporavljaju

Ukrajinci zaraženi nepoznatim virusom, ali se oporavljaju

Desetorica ukrajinskih nogometaša zaražena su želučanim virusom svega nekoliko dana uoči početka Europskog prvenstva, no dobro se oporavljaju i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika